Διέξοδος στη στεγαστική κρίση τα κλειστά ακίνητα Δημοσίου

* ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2024 15:55

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με πρωτοβουλία της γραμματέα Ευαγγελίας Λιακούλη, αναφορικά με τα χιλιάδες κλειστά και ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες εν μέσω της στεγαστικής κρίσης.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων η Ευαγγελία Λιακούλη και οι συνάδελφοί της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους: «...Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι πολίτες που επιλέγουν να αποποιηθούν τις κληρονομιές και τα συνήθη οικογενειακά ακίνητα που περιέρχονται σε αυτούς, διαρκώς αυξάνονται. Οι κληρονόμοι, εμπρός στον κίνδυνο της υπέρμετρης επιβάρυνσής τους με χρέη, επιλέγουν αναγκαστικά να «χάσουν» τα ακίνητα αυτά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν να περιέλθουν στο Δημόσιο.
Τα εν λόγω ακίνητα, αφότου περιέλθουν στο Δημόσιο, μένουν ουσιαστικά στο περιθώριο, χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός εκ μέρους του Δημοσίου για την καταγραφή και αξιοποίησή τους. Μια προοπτική που αποκτά ιδιαίτερο νόημα εν μέσω της στεγαστικής κρίσης που βιώνουμε και που θα έδινε «ανάσα» στην αγορά ακινήτων. Πράγματι, τα ακίνητα του Δημοσίου, αντί να απαξιώνονται με την αχρησία τους, θα μπορούσαν κάλλιστα να συνεισφέρουν στην αποσυμφόρηση της αγοράς ακινήτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για κατασκευή κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων χωρών, κάτι που δεν έπραξε έως σήμερα η Κυβέρνηση...
Με τα δεδομένα αυτά, η ορθή διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου, θα μπορούσε πράγματι να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και να δώσει λύση στην τεράστια στεγαστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία».
Κατόπιν αυτών, η Ευαγγελία Λιακούλη και οι συνάδελφοί της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
1. «Υπάρχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη ενιαία καταγραφή των ακινήτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλά και των ακινήτων που σήμερα δεν αξιοποιούνται με κανέναν τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η διαχείρισή τους;
2. Υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών, προς όφελος του Δημοσίου;
3. Σκοπεύει το Υπουργείο να αξιοποιήσει τα ακίνητα της ιδιοκτησίας του που σήμερα είναι κλειστά και αναξιοποίητα, προς αντιμετώπιση ειδικά του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των πολιτών; Αν ναι, ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει το Υπουργείο και σε ποιο χρονοδιάγραμμα;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass