Τα καρπούζια έχουν την ...τιμητική τους

* ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2024 13:00

Οσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για το φρούτο του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από το καρπούζι.

Οι πάγκοι που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σταθερά σημεία στην πόλη, αρχίζουν και εφοδιάζονται με καρπούζια με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που ψάχνουν λύσεις εύκολες και φτηνές για να δροσιστούν. Τόσο στο κέντρο όσο και σε όλες τις περιοχές της Λάρισας, οι πωλητές μαζί με τους πελάτες προσπαθούν να εντοπίσουν εκείνα τα καρπούζια που είναι κόκκινα, ζουμερά και φυσικά γευστικά.
Η επιλογή γίνεται με το μάτι, τον έλεγχο του κοτσανιού, με το ήχο του καρπουζιού στο ελαφρύ χτύπημά του, αλλά και στο χρώμα της μιας πλευράς. Υπάρχουν κι εκείνοι όμως οι δύσπιστοι που θέλουν και έλεγχο με τη ...βούλα για να είναι σίγουροι στην τελική επιλογή. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται ο κύκλος συλλογής των φρούτων από τις πρώιμες ποικιλίες και στην παραγωγή αρχίζουν να μπαίνουν οι όψιμες. Σύμφωνα με τους παραγωγούς του Δήμου Τεμπών ξεκίνησαν τη συγκομιδή από τις 15 Μαΐου και τους βοήθησε ο καιρός και τα πρώτα δείγματα είναι ικανοποιητικά. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εξαγωγές προς τα Βαλκάνια και κυρίως προς την Ουκρανία, με τιμές παραγωγού στα 30 λεπτά. Δυστυχώς όμως για εκείνους χρειάστηκαν πολλές καλλιεργητικές εργασίες στα χωράφια τους, τα οποία επηρεάστηκαν την κακοκαιρία «Ντάνιελ». Ευτυχώς για εκείνους, οι εργασίες απέδωσαν κι έτσι ήρθαν οι καλές παραγωγές. Όπως όμως και στα χωράφια παρατηρείται έλλειψη εργατικών χεριών έτσι και στους πάγκους πώλησης παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Δύσκολα, ειδικά οι νέοι, θα καθίσουν για ώρες ολόκληρες μέσα στον καυτό ήλιο της Λάρισας και να δείξουν υπομονή για να πουλήσουν καρπούζια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass