Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2024 10:01

Σύσκεψη αγροτών στην Ελασσόνα
* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, ομάδων παραγωγών και μεμονωμένων παραγωγών οργανώνουν, σήμερα Τρίτη και ώρα 20:30, στο δημαρχείο Ελασσόνας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ολύμπου, Σαρανταπόρου, Δομένικου και η ομάδα παραγωγών κελυφωτών της Ένωσης Ελασσόνας.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «για να διορθωθούν οι αδικίες από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ τη 15η/04 στη Λάρισα, ο αγώνας θα είναι μακρύς και πολύπλευρος. Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις από την πλευρά μας έχουν γίνει και οι αιτιάσεις μας είναι γνωστές, απάντηση ακόμη δεν έχει έρθει. Υπάρχουν συνάδελφοι που ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί από καταστροφές και παγετό.
Σημειώνουμε δε ότι συνεχίζονται τα προβλήματα με την ακαρπία σε πολλά δενδρώδη, όπως καρύδια, μήλα και αμύγδαλα. Η φόμωψη συνεχίζει να καταστρέφει περιβόλια.
Μοναδικό μας όπλο ο οργανωμένος αγώνας σε συντονισμό με συναδέλφους του νομού, προκειμένου η πίεση στην κυβέρνηση να είναι πιο αποτελεσματική».

 

«Ημέρες Περιβάλλοντος 5»

* ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.
Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν άθληση, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και συλλόγων και μία μεγάλη συναυλία με τον τραγουδιστή Αναστάσιο Ράμμο.
Με τη διοργάνωση αυτή, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ελασσόνας αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της αλλαγής νοοτροπίας για την ανακύκλωση, την προάσπιση του δημόσιου χώρου, την εθελοντική συμμετοχή και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνοδεύεται από ποικίλες δράσεις εθελοντισμού και σε κοινότητες του Δήμου, στις οποίες η συμμετοχή των συλλόγων, των εθελοντών και ειδικά των παιδιών είναι πολύ ενθαρρυντική. Η ποδηλατάδα που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ τα καλλιτεχνικά εργαστήρια -όπως κάθε χρόνο- θα εκπαιδεύσουν δημιουργικά τα παιδιά στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.
Στις φετινές «Ημέρες Περιβάλλοντος» ο γνωστός τραγουδιστής Αναστάσιος Ράμμος θα χαρίσει σε όλους μία όμορφη βραδιά την Πέμπτη 20 Ιουνίου με υπέροχα τραγούδια, ενώ το κλείσιμο των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με μια μουσική συναυλία με τίτλο «Ύμνος στη Χαρά» από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, παρουσιάζοντας τραγούδια από διαφορετικά στυλ και εποχές, από κλασικούς και σύγχρονους συνθέτες. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα
* «Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους»
Κεντρική πλατεία, Ελασσόνας | Ώρα 19:00.
Αύριο
*  «Άθληση και Παιχνίδι».
* «Δενδροφύτευση».
* «Παίζω και Ανακυκλώνω» με την East-West Greece.
* «Καλλιτεχνικά Εργαστήρια» από τα ΚΔΑΠ.
- «Δημιουργικά Παιδιά».
- «ΠαιγνΙομάΘηση».
- «Παιχνιδαγωγή».
- «Το δέντρο της Έμπνευσης».
Αθλητικές Εγκαταστάσεις – Δημοτικό Αναψυκτήριο | Ώρα 18:00.
* «Καλλιτεχνικά Εργαστήρια» από το ΚΔΑΠ.
- «Αστερόσκονη».
Πλατεία Τσαριτσάνης | Ώρα 19:00.
Πέμπτη 20/6
* «Εθελοντικός καθαρισμός του Λόφου Προφήτη Ηλία».
Λόφος Προφήτη Ηλία | Ώρα 18:00
* Συναυλία με τον Αναστάσιο Ράμμο.
Κεντρική πλατεία Ελασσόνας | Ώρα 21:00.
Παρασκευή 21/6
* «Εκδήλωση αναγνώρισης εθελοντικής προσφοράς».
* Τιμητικές βράβευσης εθελοντών.  
* Μουσική συναυλία «Ύμνος στη Χαρά» από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας.
Αίθριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης | Ώρα 20:00.

 

Εγγραφές στο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών

* ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ 1-5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στη Λάρισα -από το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας- θα λειτουργήσει από την 1η έως την 5η Ιουλίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με ώρες λειτουργίας από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.
Περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως Άλγεβρα, Γεωμετρία, Συνδυαστική, Πιθανότητες, Θεωρία Αριθμών, Σύνθετα Προβλήματα και θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως Μετεωρολογία, Ρομποτική, Λέσχη Μοντελισμού, Αστροπαρατήρηση, Ομίλος Μπριτζ, Κυνήγι Θησαυρού, Escape Room, Γεωμετρική Ζωγραφική, Επαυξημένη Πραγματικότητα και χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR). Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και σε όσους και όσες τελειώνουν την Α’ Γυμνασίου, δηλαδή σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2023-2024 φοίτησαν στη Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Κάθε μαθητής και μαθήτρια θα λάβει μια τσάντα που περιλαμβάνει ένα βιβλίο προετοιμασίας, ένα βιβλίο μαθηματικών, τρία περιοδικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και αναλώσιμα υλικά. Θα παρέχεται, επίσης, σνακ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Τις ημέρες που οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φιλοξενούνται στο σχολείο, θα φέρουν αναγνωριστικό καρτελάκι για λόγους ταυτοποίησης, το οποίο θα τους δοθεί τη μέρα έναρξης του προγράμματος.
Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, πρέπει να στείλουν ένα email στο emelarissas@gmail.com και θα λάβουν απάντηση με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής (συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής, υπεύθυνης δήλωσης και καταβολής συμβολικού αντιτίμου). Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Έγκυρες θεωρούνται οι εγγραφές που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, όπως περιγράφεται στις οδηγίες. Τονίζεται ότι οι γονείς έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους από και προς το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Με την ενεργή συνεισφορά πλειάδας επιλεγμένων μαθηματικών μελών της ΕΜΕ, το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στοχεύει να εδραιωθεί ως ένας σημαντικός εκπαιδευτικός θεσμός που ενισχύει τη μάθηση και προάγει την αγάπη για τα Μαθηματικά. Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν είναι οι εξής: Ανδρεάδης Παύλος, Αποστολίδης Χάρης, Βαλώζος Νίκος, Βογιατζής Παναγιώτης, Βογιατζής Σεραφείμ, Γκιρλή Δήμητρα, Γκουντούλα Ιωάννα, Γοργόλη Άρτεμις, Δήμου Αντώνης, Ζέρβας Νικόλαος, Θέου Νάντια, Καλέμη Θεοδώρα, Καραβέντζα Φιλιώ, Καραμπάτσας Κώστας, Καρύδας Αχιλλέας, Καστώρης Γιάννης, Καψάλη Αφροδίτη, Κουτσιούλης Νίκος, Κοφίνας Στέλιος, Λιάπης Βασίλης, Λύκος Σπύρος, Μάλαμα Σίσσυ, Μπακαρού Σταυρούλα, Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, Νταχμίρη Ειρήνη, Νταχμίρη Κλεονίκη, Παπαϊωάννου Άγγελος, Παρλάτζα Κατερίνα, Πατσιούρα Βανέσσα, Σαμπάνη Μαρία, Σδράκας Βασίλης, Σκόδρας Στέργιος, Σταμάτη Μαρία, Συνεφακόπουλος Αχιλλεύς, Ταρταμπούκα Σταυρούλα, Τερζόπουλος Σωτήρης, Τζαμουράνη Κωνσταντίνα, Τσαβές Κώστας, Τσιώτη Κωνσταντίνα, Χλιάπης Δημήτρης και Χρηστίδης Γιώργος.
Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6976-584.790, 6974-731.884, 6971-590.448, 6937-279.964, 6972-008.437, 6944-331.492, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

 

Διακοπή νερού στη Γιάννουλη

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί διακοπή υδροδότησης στη Γιάννουλη (περιοχή μεταξύ των Εργατικών Κατοικιών, Lidl, Jumbo, ΚΕΘΕΑ, Σκλαβενίτη).

 

Γιορτή Παιδικών Σταθμών
ΛάρισαςΗ μεγάλη γιορτή λήξης της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, στη Γιάννουλη. Την εκδήλωση οργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης και η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.


Εκλογές στο Π.Κ. ΔΕΗ
ΛάρισαςΕκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής προκήρυξε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Α.Ε. Νομού Λάρισας.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα της λέσχης, που εδρεύει στη γωνία των οδών Αστεριάδη και Ικαρίας, στη συνοικία Νεράιδα, μεθαύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρες 9:00 έως 19:00.

 

Τετραήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας
* ΣΕ ΔΕΛΕΡΙΑ, ΤΥΡΝΑΒΟ, ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», προκειμένου να στηρίξει την προσφορά αίματος λόγω αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες, διοργανώνει τετραήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, το ακριβές πρόγραμμα του οποίου έχει ως ακολούθως: Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στα Δελέρια, στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στη Ροδιά, στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στον Τύρναβο, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στον Αμπελώνα, στο Περιφερειακό Ιατρείο της πόλης.
Παλιοί και νέοι αιμοδότες να γνωρίζουν μόνον τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στα προσωπικά τους στοιχεία με τη συμπλήρωση του ιστορικού αιμοδότη.

 

Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ
στη ΣκοτίναΤην ερχόμενη Κυριακή, 23/6/2024, Κυριακή της Πεντηκοστής, θα τελεστεί στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος με τις ευχές της γονυκλισίας (7.00-10.30 π.μ.).
Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από την οδό Ανθίμου Γαζή (4ο Γυμνάσιο). Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, τηλ. 2410-621.685).

 

Ανοιχτή Συνέλευση στον Αμπελώνα
Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου καλεί τους κατοίκους του Αμπελώνα σε ανοιχτή γενική συνέλευση ενόψει των εργασιών που θα γίνουν από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου στον δρόμο Αμπελώνα – Λάρισας, καθώς και άλλων προγραμματισμένων εργασιών.
Η ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πέτρινο Δημαρχείο Αμπελώνα.

 

Διακοπή νερού στη Γιάννουλη

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί διακοπή υδροδότησης στη Γιάννουλη (περιοχή μεταξύ των Εργατικών Κατοικιών, Lidl, Jumbo, ΚΕΘΕΑ, Σκλαβενίτη).

 

Αποχαιρετιστήρια βραδιά ΔΑΚΕ Καθηγητών

Η Τοπική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας, με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους, διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους της παράταξης αποχαιρετιστήρια βραδιά μεθαύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ., στη δημοτική πισίνα Λάρισας (Σκεπαστή αγορά Νεάπολης).

 

Αγρυπνία για την εορτή του Αγ. Πνεύματος στον Αγιο Αχίλλιο

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου το πρωί δε θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 22 Ιουνίου είναι φέτος το Σάββατο της Πεντηκοστής, που η Εκκλησία μας έχει ορίσει να είναι Ψυχοσάββατο, δηλαδή ημέρα μνήμης όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων. Στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου: Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Εσπερινός, όπου θα ψαλεί ο κανόνας υπέρ των κεκοιμημένων και στο τέλος το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως αυτών.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου, το πρωί 7.00 – 9.30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όποτε στο τέλος θα ψαλεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδερφών.

 

Εκδρομή Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας

Εκδρομή στη Σκιάθο οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Λάρισας, την Κυριακή 30 Ιουνίου, με κόστος 35 ευρώ για ενήλικες και 25 ευρώ για παιδιά, ως 10 ετών. Πληροφορίες στο 2410-530.867.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass