Ιούνιος… ποδαρικό με μίνι καύσωνα

* ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ *ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 13:35

Ο πρώτος μίνι καύσωνας έκανε την εμφάνισή του. Ήδη από το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος τράβηξε την ανηφόρα με θερμοκρασίες που σκαρφάλωσαν στους 34 βαθμούς Κελσίου και τους Λαρισαίους να ξεχύνονται στα κοντινά παράλια. Χθες η θερμοκρασία στις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Λάρισας έδειξε ακόμη και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ και σήμερα θα είναι υψηλή, με τη μέγιστη να φτάνει και τους 37οC.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακολουθώντας την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι αναμένονται θερμοκρασίες αρκετά υψηλότερες από το κανονικό για την εποχή. Το φαινόμενο θα έχει μεγάλη ένταση κατά τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αύριο Τετάρτη.
Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα επανέρχεται σταδιακά στο φυσιολογικό για την περίοδο επίπεδο. Επιπλέον αυτού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, φαινόμενα αυτής της μορφής θα είναι τακτικά, καθόσον η εκτίμηση που έχουμε προέρχεται από μεγάλα μετεωρολογικά κέντρα του εξωτερικού και προβλέπει ότι όλο το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη θα είναι πάνω από τα κανονικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Συνιστάται η λήψη ανάλογων προληπτικών μέτρων και κυρίως να ακολουθούνται οι σχετικές οδηγίες αντιμετώπισης του φαινομένου, όπως αποφυγή ηλιοθεραπείας και παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη, μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ή γυμναστικής κάτω από τον ήλιο. Προσοχή στην ενδυμασία με άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα, καπέλο και γυαλιά. Ελαφριά διατροφή και άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στον λαιμό. Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών, όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και τέλος, ιδιαίτερη φροντίδα στα
μέλη της οικογένειάς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ.), αλλά και στα βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass