Ανοιχτή για μαθητές η Βοτανική Συλλογή

* ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ * ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2024 13:50

Τις πόρτες της στους μικρούς πολίτες της Λάρισας άνοιξε χθες η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στο Αλκαζάρ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Για τον σκοπό αυτόν, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών του Δήμου και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στον χώρο της Βοτανικής Συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.
Να σημειωθεί ότι ο χώρος της Βοτανικής Συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000 τ.μ., με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Διεύθυνσης Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Πρασίνου να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης, τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.
Οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να επικοινωνούν με τον αν. προϊστάμενο του Τμήματος Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου της Διεύθυνσης Πρασίνου, κ. Χρήστο Μανούσιο, περιβαλλοντολόγο, στα τηλέφωνα 2410-614.637, 2410-622.956, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass