Σε απολογία ο Απ. Καλογιάννης για απείθεια και παράβαση καθήκοντος

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:12

 

Να απολογηθεί, κατηγορούμενος για απείθεια και παράβαση καθήκοντος, καλείται πλέον ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος έλαβε σήμερα κλήση από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη της Λάρισας, για την ερχόμενη Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Η εξέλιξη σημειώθηκε μετά την κατάθεσή του, πριν από λίγες μόλις ημέρες με απολογητικό υπόμνημα, στο πλαίσιο προκαταρτικής έρευνας που διεξήγαγε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων υπαλλήλων του δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλογιάννης, όπως και πέντε δήμαρχοι πανελλαδικά, αρνήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο τη διεξαγωγή του επανελέγχου των συμβάσεων που ζήτησε ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι έλεγχοι αποτελούν πρόσχημα» για να «δημιουργηθούν νέες δεξαμενές διαθέσιμων στην Τοπική Αυτοδιοίκησης» σημειώνοντας ακόμη τον «κίνδυνο κατάρρευσης δημοτικών υπηρεσιών από το ενδεχόμενο νέων απολύσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης, μετέφερε τις εκθέσεις άρνησης ελέγχου των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη που με τη σειρά της διέταξε στις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών, ισάριθμες προκαταρκτικές έρευνες για τους πέντε δημάρχους.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, με σχεδόν ομόφωνη απόφασή του, υιοθέτησε ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας κατά του επανελέγχου των συμβάσεων ενώ πρόσφατα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας τάχθηκε ενάντια στη δίωξη Καλογιάννη.

Β.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass