Προτεραιότητα το Κέντρο Νέων στη Λάρισα

*ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 13:05

Με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων Σοφία-Ριζέλα Ραμάι, βρέθηκε το διετές πλάνο δράσης του Συμβουλίου, που αφορά μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα όπως η ψυχική υγεία, η οδική ασφάλεια, η ισότητα, η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη, η εργασία, η στέγαση και η ανάδειξη της πόλης ως προορισμό φιλοξενίας.
Κύρια προτεραιότητα που τέθηκε και από τις δύο πλευρές είναι η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών σχετικά με την υλοποίηση του Κέντρου Νέων, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως μια πηγή έμπνευσης και υποστήριξης για τους νέους της Λάρισας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει έναν χώρο σύνδεσης με Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τις τέχνες.
Σημαντική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η αναφορά του προεδρείου σε μια καμπάνια για την προώθηση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Με στόχο την ανοιχτή συμμετοχή των πολιτών και την προαγωγή νέων ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που διέπουν τη λειτουργία των Συμβουλίων Νεολαίας της χώρας και τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης ενός κοινού πλαισίου, ενώ από πλευράς της η Υπουργός διατύπωσε την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ προς την κατεύθυνση αυτήν.
Η συνάντηση ανέδειξε τη στήριξη της Υπουργού προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, δημιουργώντας προοπτική για τη νεολαία και την πόλη της Λάρισας, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των νέων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η προσέγγιση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του κράτους και των τοπικών αρχών για την προώθηση των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων των νέων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass