Να ολοκληρωθεί το κτίριο της Βιβλιοθήκης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 13:50

Με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Χρήστος Καπετάνος στην Αθήνα και του έθεσε το αίτημα του Εφορευτικού Συμβουλίου και της Διευθύντριας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου ορόφου του κτιρίου που στεγάζεται η Βιβλιοθήκη επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Το κτίριο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2013, χωρίς όμως να έχει αποπερατωθεί το 1/3 του κτιρίου, ήτοι ο δεύτερος όροφος, ο οποίος είναι ακόμη γιαπί, με αποτέλεσμα 11 χρόνια μετά να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των υπολοίπων ορόφων της Βιβλιοθήκης που στάζουν νερά, ενώ οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν για την ορθή ταξινόμηση και αποθήκευση των χιλιάδων βιβλίων.
Μάλιστα ο Λαρισαίος βουλευτής επισκέφτηκε νωρίτερα το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, όπου η διευθύντρια κα Γεωργία Τσιάνα, η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κα Ιουλία Κανδήλα και το μέλος κα Σοφία Χρηστάκη, του έδειξαν την κατάσταση του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης και τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης όπου παράγεται ένα εξαιρετικό έργο από τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.
Κατόπιν αυτών, ο Χρήστος Καπετάνος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αθήνα, του έθεσε το αίτημα της αποπεράτωσης των εργασιών του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης και την ύπαρξη σχετικής παλαιότερης μελέτης, γεγονός που ο υπουργός δεσμεύτηκε να το μελετήσει άμεσα για να υπάρξει πρόοδος στο σημαντικό αυτό θέμα για τους χιλιάδες Λαρισαίους που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης.
«Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί ο ημιτελής δεύτερος όροφος της Βιβλιοθήκης που αποτελεί ένα πανέμορφο κτίριο της πόλης μας, με ένα λειτουργικό αμφιθέατρο, που λίγοι όμως ξέρουν ότι υπάρχει κι ένας όροφος ανολοκλήρωτος, που χρειάζεται η Πολιτεία να συνδράμει για την ολοκλήρωση των εργασιών του, προκειμένου η Βιβλιοθήκη να δοθεί σε πλήρη λειτουργία. Θα παρακολουθώ το θέμα, έως την επίλυσή του» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Λαρισαίος βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass