Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 13:25

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Δημαρχείο Αγιάς, σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η γνωμοδότηση για περιορισμό βοσκής στα Δημόσια Δάση του Συμπλέγματος της Όσσας της διαχειριστικής περιόδου 2020-2029, η συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η εκλογή αντιπροσώπου του Δήμου Αγιάς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ΦΟΔΣΑ Π.Ε. Λάρισας, ο ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς, ο καθορισμός των τμημάτων των κοινόχρηστων χώρων που παραχωρούνται για χρήση στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγιάς, λόγω της κατάργησης του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ» και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΚΑΛΥΨΩ».

 

Συνεχίζεται η αποχή των Δικηγόρων
*ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συνεδρίασε προχθές και αποφάσισε την περαιτέρω συνέχιση κατά μία επιπλέον ημέρα της αποχής των μελών του Δ.Σ.Λ., δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, με το ίδιο πλαίσιο. Στο μεταξύ, ο Δ.Σ.Λ. καλεί τα μέλη του τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, όπου θα λάβει χώρα έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση του Σώματος για τις εξελίξεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις και λήψη απόφασης για το μέλλον τους.

 

Κόβει πίτα ο συνδυασμός του Θ. Ριζούλη

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο συνδυασμός «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» του κ. Θεόδωρου Ριζούλη, συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μεθαύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., στο «Κτήμα Νεφέλη», στην Αγιά.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο του Κιλελέρ
*ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686) του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Αναλυτικότερα, οι ρυθμίσεις προβλέπουν: Αποκλεισμό του κλάδου εξόδου Α/Κ Κιλελέρ στην κατεύθυνση προς Αθήνα (από Θεσσαλονίκη). Αποκλεισμό τμήματος κάθετης οδού Α/Κ Κιλελέρ μεταξύ της συμβολής αυτής με τη δυτική παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου. Αποκλεισμό κλάδου εισόδου Α/Κ Κιλελέρ στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας, θα ισχύουν για όλο το 24ωρο και προβλέπεται να εφαρμοστούν από σήμερα Παρασκευή στις 07:30 έως και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στις 17:30 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα.

 

Διακοπή κυκλοφορίας στον Τύρναβο

Από τον Δήμο Τυρνάβου γίνεται γνωστό ότι λόγω της προγραμματισμένης εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης επικίνδυνου κτιρίου και καθαρισμού οικοπέδου που βρίσκεται επί του πεζόδρομου Αβέρωφ με αρ. 5, θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του πεζόδρομου Αβέρωφ (όπισθεν Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης), από τη συμβολή με την οδό Κων/νου Τότσιου ως τη συμβολή με την οδό Παύλου Μελά.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει αύριο Παρασκευή, από ώρα 6:00 έως και ώρα 16:00.

 

Νέα αναβολή στο Εκλογοδικείο για τον Τύρναβο

Αναβλήθηκε και χθες, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη συζήτηση στο Τριμελές Διοικητικό Πλημμελειοδικείο (Εκλογοδικείο) Λάρισας της ένστασης της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου Τυρνάβου, Αθάν. Αμάρι Σάμερ, κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία δήμαρχος Τυρνάβου ανακηρύχθηκε ο Αστ. Τσικριτσής. Μαζί της αναβλήθηκε και η αντένσταση που κατέθεσε η πλευρά Τσικριτσή κατά της ένστασης Αμάρι. Η συζήτηση προσδιορίστηκε εκ νέου για τις 29 Ιανουαρίου.

 

«Ιδιωτικοποίηση της συντήρησης οχημάτων του Ελληνικού Στρατού»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στην «ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού» αναφέρεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Εργαζομένων του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Λάρισας και Μακεδονίας, στην οποία αναφερόταν η ανάρτηση στον ιστότοπο των Προδιαγραφών Ενόπλων Δυνάμεων, η Προδιαγραφή ΠΕΔ-Β-10098/24 Οκτ. 23 με τίτλο «Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης Τροχοφόρων - Ερπυστριοφόρων Οχημάτων», η οποία συντάχθηκε και εκδόθηκε από ΓΕΣ/ΔΤΧ, με τους εργαζόμενους να θεωρούν ότι «σύντομα θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα η ανάθεση σε ιδιώτες των εργασιών επισκευής συγκροτημάτων, από οχήματα που συντηρούνται ήδη με επιτυχία και για πολλά χρόνια στα Στρατιωτικά Εργοστάσια (οχήματα STEYR, οχήματα M/S 290GDGDT, τεθωρακισμένα Μ113Α1-Α2 κ.ά.)».
Ο κ. Βελόπουλος ερωτά, τέλος, τον Υπουργό «σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να ενισχυθούν τα ελληνικά στρατιωτικά εργοστάσια στον βαθμό που απαιτείται, για την πλήρη υλοποίηση του έργου τους;».

 

Συνέλευση των κατοίκων του Αετολόφου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο πρόεδρος Σπύρος Ντελής και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αετολόφου, με ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους κατοίκους του χωριού στην 1η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 6:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ., στο γραφείο της Κοινότητας. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ώστε να συζητηθούν, να καταγραφούν και να προταθούν τρόποι επίλυσης των δυσλειτουργιών που πλήττουν το χωριό.

 

Ημερίδα κατά των ναρκωτικών

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΑΣ PADA

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΝ», σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Ινστιτούτο Ελλάδας PADA, διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου μία ενημερωτική ημερίδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα έναντι της διαχρονικής απειλής των ναρκωτικών.
Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Ακούμε πολλά: Εμείς σαν γονείς τι μπορούμε να κάνουμε;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19, Λάρισα).
Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, ενώ υποστηρικτής της ημερίδας είναι η ΑΕΛ. Οι ομιλητές και τα θέματα των ομιλιών έχουν ως εξής: Πέγκυ Κυρίτση, αστυνόμος Β’ - σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ψυχοθεραπεύτρια: «Αποτελεσματικός» Γονέας: Μια δυναμική σταθερά σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο».
Ελένη Μπακούρη, πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους - αντιπρόεδρος P.A.D.A.: «Το πέρασμα από τα Ναρκωτικά στις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες».
Τερέζα Κατρή Bowles, ψυχολόγος: «Γονείς και Εκπαιδευτικοί οι καλύτεροι σύμμαχοι των νέων κατά των εξαρτήσεων».
Ιωάννης Καλλιάτσος, ιατρός - καρδιολόγος - αντιπρόεδρος P.A.D.A.: «Ψυχοδραστικές Ουσίες και ο μύθος της περιστασιακής και ασφαλούς χρήσης».
Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους, γονείς ή επαγγελματίες που έχουν ενασχόληση με τους νέους, ώστε να ενημερωθούν από τους ειδικούς για αυτήν τη μάστιγα. Ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και να λάβεις απαντήσεις από τους ειδικούς για θέματα που το απασχολούν.

 

 Χορεύει ο «Προφήτης Ηλίας»
ΑΥΡΙΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΤΩΝ

Ο Σύλλογος Απανταχού Παραποταμιτών «Προφήτης Ηλίας» θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στο «Κτήμα Βερσαλίες». Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η κομπανία Βέρδη και ο Γιάννης Λίτσος στο τραγούδι. Οι διοργανωτές υπόσχονται πλούσια δώρα, κέφι και γλέντι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass