Στήριξη της ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Απ. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 05 Νοε 2014 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:58

Τη στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστ. Καλογιάννη αποφάσισε χθες ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Καλογιάννης έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με αφορμή απόφασή του να μην αποστείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης να παραπέμψει την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και με τη σειρά της, στις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών. Παράλληλα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Καλογιάννης για το ίδιο θέμα θα ελεγχθεί και διοικητικά καθώς αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του, μετά από κλήση που έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός σε δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει πως «αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε παρανομία απ’ όπου και αν προέρχεται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι διάφανη, ξεκάθαρη και αξιόπιστη απέναντι στους πολίτες, απέναντι στην κοινωνία.

Διαφάνεια παντού, χωρίς αστερίσκους, χωρίς σημειώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν όλοι να ενεργούν και να πράττουν. Με βρίσκει λοιπόν εντελώς αντίθετο η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και η ευκολία με την οποία ασκούνται διώξεις, ποινικές ή διοικητικές, απέναντι σε αιρετούς» καταλήγει ο κ. Κωτσός.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass