Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Φορολογικό

*ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ *ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ *ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 7:30

Με συλλαλητήριο, στις 12 σήμερα το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία, επιστημονικοί σύλλογοι και ελεύθεροι επαγγελματίες της Λάρισας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Τονίζοντας πως είναι ένα νομοσχέδιο άδικο, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, μέλη του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας κήρυξε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Λάρισας προκήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία.
Τη στήριξη και τη συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση «των σωματείων αυτοαπασχολουμένων-επαγγελματιών και εμπόρων» ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «καταδικάζουμε το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Στόχος του νομοσχεδίου είναι το «στράγγισμα» των πιο μικρών επαγγελματιών, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα σχετικά προαπαιτούμενα που προβλέπει το σφαγείο του Ταμείου Ανάκαμψης, για να ρέει «ζεστό» χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Όσα λέει η Κυβέρνηση με την άθλια προπαγάνδα της περί «πάταξης της φοροδιαφυγής», είναι γνωστά και τετριμμένα επιχειρήματα που έρχονται και επανέρχονται κάθε φορά που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση. Με το ίδιο άθλιο σκεπτικό έχουν βαφτίσει «δικαίωμα» τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως και «δυνατότητα» τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Προσπαθεί η Κυβέρνηση με την κατασυκοφάντηση των αυτοαπασχολούμενων κι επαγγελματιών να στρέψει τους εργαζόμενους απέναντί τους, μιλώντας δήθεν για «φορολογική δικαιοσύνη». Την ίδια ώρα, βέβαια, η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα: Ποια «φορολογική δικαιοσύνη» υπαγορεύει το 95% των κάθε είδους φόρων να καταβάλλεται από τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους; Τη θέσπιση 58 ειδικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές, τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους «στρατηγικούς» επενδυτές; Την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.;
Γιατί είναι νόμιμη η φοροδιαφυγή όλων αυτών και μάλιστα βαφτίζεται «αναπτυξιακό κίνητρο», ενώ η φοροληστεία σε βάρος του λαού «δικαιοσύνη»; Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, η Κυβέρνηση συνεχίζει να κυνηγά τους μικρούς και αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ διατηρεί τη φοροασυλία σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να μοιράσουν παρά μόνο τη δυσκολία στη ζωή και την καθημερινή τους αγωνία για επιβίωση. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη ληστεία, την εκμετάλλευση σε βάρος μας για λογαριασμό όλων αυτών των μεγαλοκαρχαριών ως «κανονικότητα». Ούτε ως «δικαιοσύνη» το πώς θα μοιράζεται η εξαθλίωση ανάμεσά μας» καταλήγει το ΕΚΛ.
ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργαζόμενων Ιατρών Λάρισας συμμετέχει στο συλλαλητήριο, σημειώνοντας ότι «η νέα επίθεση, η νέα φοροεπιδρομή έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί η πλειοψηφία των επιστημόνων από όλες τις κυβερνήσεις, στην κατεύθυνση της Ε.Ε. για «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Έρχεται να προστεθεί στο δυσβάσταχτο για τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς clawback που συμβάλει στη συγκέντρωση της πίτας στους μεγάλους ομίλους για την τήρηση της πολιτικής περικοπών δημόσιων δαπανών για την υγεία με τους απαράδεκτους αναιμικούς και επικίνδυνους για τους ασθενείς μας κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass