Εγκαινιάστηκε η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΗΤΡΙΑ ΒΑΓΙΑ ΖΙΩΓΑ-ΚΟΥΝΙΑΤΣΙΩΤΗ - ΠΡΟΣΦΕΡΕ 50.000 ΕΥΡΩ - ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 14:00

Παρουσία πλήθους καλεσμένων και σε εορταστικό κλίμα, τελέστηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα τα εγκαίνια της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας.


Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τα εγκαίνια ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας απένειμε τιμητική πλακέτα στη δωρήτρια συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βάγια Ζιώγα - Κουνιατσιώτη για την προσφορά των 50.000 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της, εκπαιδευτικού Γιώργου Κουνιατσιώτη.
Ακολούθησε χαιρετισμός της δωρήτριας κ. Βάγιας Ζιώγα - Κουνιατσιώτη, για τη συμβολή και τον ρόλο της νέας πνευματικής δομής του Δήμου στην παιδεία, στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό.
Στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ακολούθησε μουσική βραδιά, από τον μαέστρο κ. Δημήτριο Τσαβέ και μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας.
Ο νέος χώρος αναβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας και ήδη ενίσχυσε σημαντικά την επισκεψιμότητα όλων των ηλικιών.
Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχει διευρυνθεί και είναι επισκέψιμη από το κοινό κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη, τις ώρες 8:00 έως 19:30 και κάθε Παρασκευή, τις ώρες 8:00 έως 15:30.
Όπως διαπιστώνει η Δημοτική Αρχή: «Οι σύγχρονες και καλαίσθητες λειτουργικές χρήσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αύξησαν την αναγνωσιμότητα, τη φιλαναγνωσία και ψυχαγωγία, με την υλοποίηση μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως η φιλοξενία και επίσκεψη του «Κατηχητικού Συντροφιών» σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Ελασσόνας, με στόχο την ξενάγηση στον χώρο και την εκμάθηση της ιστορίας του βιβλίου από την έκδοση έως την κατάληξη στο ράφι μιας βιβλιοθήκης για χρήση, η διδακτική και εκπαιδευτική επίσκεψη του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας και η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Ελασσόνας με παρουσίαση παιδικού παραμυθιού».
Η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1, Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, 1ος όροφος (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2493-029.532). E-mail:
bibliothiki@dimoselassonas.gr. Website:
https://library.dimoselassonas.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass