Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 8:19

Ημερίδα για την αποτίμηση των πλημμυρών
* ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» * ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ «ΕΝΑ»

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ» διοργανώνει αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, ημερίδα με θέμα «Η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες: Μια πρώτη αποτίμηση».

Το πρόγραμμα της ημερίδας με τις θεματικές ενότητες έχει ως εξής:
* Εισαγωγή, Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, γενικός διευθυντής «ΕΝΑ».
* Το μετεωρολογικό φαινόμενο, Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - επιστημονικός συνεργάτης «ΕΝΑ».
* Επιπτώσεις στη φυτική παραγωγή, Δημήτρης Σταυρίδης, αναπληρωτής διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας.
* Επιπτώσεις στη Ζωική Παραγωγή, Παναγιώτα Βράντζα, κτηνίατρος, πρώην βουλευτής.
* Υποδομές της Γεωργίας, Νικόλαος Δέρκας, γεωπόνος, πολιτικός μηχανικός, αντιπρύτανης, καθηγητής Γεωργικής Υδραυλικής ΓΠΑ.
* Φυσικοί Πόροι (Έδαφος), ΧρίστοςΤσαντήλας, γεωπόνος δρ. Εδαφολογίας, πρ. διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» - επιστημονικός συνεργάτης «ΕΝΑ».
* Φυσικοί Πόροι (Νερό), Αλέξανδρος Μπέλεσης, γεωλόγος-πολιτικός μηχανικός μελετητής.
* Αποτίμηση - Προτάσεις, Λόης Λαμπριανίδης, οικονομικός γεωγράφος, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πρ. γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης - μέλος Γνωμοδοτικού Συμβουλίου «ΕΝΑ».
Παρεμβάσεις: Αργύρης Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Αχιλλέας Γεροτόλιος, αγρότης από Σωτήριο Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, μελισσοκόμος, πρόεδρος Ομοσπονδίας, Ζήσης Αργυρόπουλος, χημικός - περιβαλλοντολόγος, Νίκος Δαλέζιος, αγρομετεωρολόγος, πρ. καθηγητής Π.Θ.
Συζήτηση με το κοινό. Τον συντονισμό θα έχει η Ελένη Αναστασοπούλου, συγγραφέας, πρ. διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

 

Συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2024
* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδική συνεδρίαση, για το Σχέδιο Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφέρειας, στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου, και ώρα 18:00.  Αναλυτικότερα τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής: Εισηγητική Έκθεση επί του Σχεδίου Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά την έκδοση της Γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. Εισηγητής: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) - Στοχοθεσία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού 2024. Εισηγητής θα είναι επίσης ο κ. Αγοραστός.

 

Διαμαρτυρία Ρομά στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ήρεμη διαμαρτυρία Ρομά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Φάρσαλα, διάρκειας μισής ώρας, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων των Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό στη Βοιωτία. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο της Περιφερειακής οδού της πόλης, αποκλείοντας την κυκλοφορία και ανάβοντας φωτιές. Η Αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων, ενώ στο σημείο βρισκόταν και όχημα της Πυροσβεστικής. Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.


Εκδρομή συνταξιούχων φιλολόγων

Οι συνταξιούχοι φιλόλογοι διοργανώνουν διήμερη εκδρομή στην Αθήνα και στην Ελευσίνα. Η εκδρομή συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Ταξιδίων Sport Travel στις 25-26 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου οι εκδρομείς θα ξεναγηθούν από τη διευθύντρια, Συραγώ Τσιάρα. Την Κυριακή θα γίνει επίσκεψη στην Ελευσίνα - πολιτιστική πρωτεύουσα και τον αρχαιολογικό χώρο, με ξενάγηση από την αρχαιολόγο, Πόπη Παπαγγελή, υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου επί 40 χρόνια. Δηλώσεις συμμετοχής στο Sport Travel και στο τηλ. 2410-921.121. Στο πλαίσιο της εκδρομής το Σάββατο το βράδυ περιλαμβάνεται παρακολούθηση θεατρικής παράστασης ή βραδινή διασκέδαση, κατά την προτίμηση του καθενός.

 

Αγρυπνία στη Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λαρίσης, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.-12.30 π.μ., θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όσοι και όσες επιθυμούν να παρευρεθούν στην αγρυπνία, μπορούν να μεταβούν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 8.00 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6976-680.339, κ. Ευαγγελία Κομιτάκη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 6977-088.183.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass