Η αναβάθμιση του Αλσους αργεί ακόμη…

* ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ, ΛΟΓΩ «ΝΤΑΝΙΕΛ»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 13:24

Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» που προκάλεσε πολλές καταστροφές σε όλη τη Θεσσαλία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το Αισθητικό Άλσος που βρίσκεται τόσο κοντά στην εξωτερική – ανακουφιστική κοίτη του Πηνειού ποταμού.

Τα έργα που είχαν ξεκινήσει λίγο πριν την πλημμύρα, ουσιαστικά θα άλλαζαν την εικόνα του, όμως αυτά δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, καθώς το νερό κάλυψε όλη την περιοχή και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η παράταση παράδοσης του έργου αναβάθμισής του, κατά έξι μήνες (μέχρι και τις 22-5-2024), μετά από αίτημα του εργολάβου, που κατατέθηκε λόγω των καταστροφών.
Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής, «η θεομηνία κατέστησε αδύνατη την πρόσβαση στον τόπο εκτέλεσης της σύμβασης για 1,5 μήνα περίπου. Ακόμη και σήμερα, όλη η έκταση του Αισθητικού Άλσους είναι καλυμμένη με λάσπη, ενώ υπάρχουν ζημιές τόσο εντός του διαμορφωθέντα χώρου όσο και σε υφιστάμενους εξοπλισμούς περιμετρικά αυτού, η καλή λειτουργία των οποίων έχει άμεση σχέση με την υπό εκτέλεση προμήθεια».
Για παράδειγμα, από την πλημμύρα έχουν καταρρεύσει υφιστάμενες περιφράξεις, όπως π.χ. η μεταλλική περίφραξη με πλέγμα του γηπέδου skate, η ξύλινη περίφραξη της λίμνης κ.ά., οι ηλεκτρολογικοί πίνακες έχουν γεμίσει με λάσπη και, επιπλέον, είναι προς διερεύνηση εάν λειτουργούν τα φωτιστικά σώματα ή αν υπάρχουν βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο ή στα υπόλοιπα δίκτυα του χώρου.
Επειδή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρείται πως δεν είναι δυνατή η επιτυχής και εμπρόθεσμη υλοποίηση της προμήθειας στο σύνολό της ζητήθηκε και ελήφθη η παράταση.
Να σημειωθεί πως τον περασμένο Μάιο υπεγράφη η σύμβαση, για νέες παιδικές χαρές, όργανα άθλησης για ενήλικους, νέο γήπεδο μπάσκετ, συντήρηση της πίστας skate και σημαντικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στο Αισθητικό Άλσος. Βασικός στόχος της παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων, όπως σημειώθηκε, είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών στο Αισθητικό Άλσος, τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ώστε ο νέος εξοπλισμός να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις σύγχρονες ανάγκες παιχνιδιού και άθλησης, δημιουργώντας έναν πρότυπο ανοιχτό χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, για την ενασχόληση όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως των ευάλωτων και ευπαθών. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με 900.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης είχε κάνει εκτίμηση πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα άλλαζε η εικόνα. Τον Αύγουστο, μάλιστα, έκανε και αυτοψία ο Απ. Καλογιάννης στις εργασίες.  Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, όμως, όλα άλλαξαν ριζικά από τη δύναμη του νερού που έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλά σημεία.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass