«Πουθενά το κράτος...»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 13:10
Στο Σωτήριο ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών,  ενώ επισκέφτηκε και πλημμυρισμένα σπίτια Στο Σωτήριο ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών, ενώ επισκέφτηκε και πλημμυρισμένα σπίτια

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκέλος της πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων

και κυρίως για την ολιγωρία στη διαχείριση των επιπτώσεων της επόμενης ημέρας άσκησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, που επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία για να τονίσει σε ανάρτησή του «πουθενά το κράτος», μεταφέροντας έτσι την αγανάκτηση και την απογοήτευση πλημμυροπαθών.
Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, τον βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη και πλαισιωμένος από τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Ζωγράφο, αρχικά επισκέφθηκε το Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ όπου τον υποδέχτηκαν κάτοικοι, παρουσία της γ.γ. του Δήμου Βάνας Χλιάπη-Γκουνιαρούδη.
Με τον κάτοικο του Σωτηρίου Αχ. Γεροτόλιο, μεταξύ άλλων κατοίκων, να τον ενημερώνουν για τα προβλήματα του πλημμυρισμένου παρακάρλιου χωριού εστιάζοντας τόσο στον πρωτογενή τομέα και στο μέλλον των αγροτών όσο και στην οικονομική ενίσχυση για την οικοσκευή που δεν έλαβαν όλοι οι δικαιούχοι.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε ένα πλημμυρισμένο σπίτι για να διαπιστώσει την έκταση του προβλήματος, ενώ με τη χρήση αγροτικού αυτοκινήτου κάτοικοι τον μετέφεραν στις πλημμυρισμένες περιοχές του χωριού.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε την εταιρεία «Agrigas Ενεργειακή Α.Ε.» (στην παλαιά Εθνική Λάρισας-Βόλου, στο ύψος του «Νιαβή»), η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής καθαρής ενέργειας από βιομάζα και αγροτικά υπολείμματα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ. Παρασκευόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για το πώς πλημμύρισε η επιχείρηση, τις επιπτώσεις, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα για να επιστρέψει η εταιρεία στην παραγωγική διαδικασία, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί διάστημα 8 μηνών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης όπου ενημερώθηκε από τους αντιδημάρχους Δημ. Δεληγιάννη και Παν. Νταή, αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννουλης Κώστα Φατούρα για τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν όταν πλημμύρισαν τα σπίτια.
Κάτοικοι στη συζήτηση με τον κ. Κασσελάκη σημείωσαν τα προβλήματα των πλημμυρισμένων υπογείων και της μη κάλυψης της ζημιάς που έχουν υποστεί, των ελέγχων για τη στατικότητα των κτιρίων, τις δόσεις των δανείων κ.λπ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών έχουν αφεθεί «κυριολεκτικά στη μοίρα τους» προαναγγέλλοντας κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.
Ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε, τέλος, το σχολείο, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε το Ευύδριο Φαρσάλων όπου είχε συνάντηση με κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζήτησαν τη στήριξή του για να εισακουστούν τα προβλήματά τους, αλλά και να υπάρξουν παρεμβάσεις από την Πολιτεία ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά ανάλογα προβλήματα.«ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ».
Με αφορμή την επίσκεψή του σε πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα social media τόνισε «”Πουθενά το κράτος. Εσείς είστε οι πρώτοι που μπαίνετε στα σπίτια μας”. Η φράση που ακούμε παντού. Η φράση που μας πληγώνει».
Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Δήμο Παλαμά, αλλά και στον Δομοκό όπου είχε συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Απ. Γκλέτσο. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί πληγείσες περιοχές στη Νέα Ιωνία Βόλου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass