«Βουβά» τα τηλέφωνα των μηχανοδηγών

ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 13:02

«Βουβά», μετά και την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, αποδείχτηκαν

τα τηλέφωνα των τεσσάρων μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν μετωπικά τα βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, με αποτέλεσμα την πολύνεκρη τραγωδία. Η άρση του απορρήτου έγινε μετά από Διάταξη του εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, που ερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα αν οι μηχανοδηγοί επικοινώνησαν μεταξύ τους ή με τους σταθμάρχες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από την άρση του απορρήτου προέκυψε πως, από τις 11 το βράδυ που αναχώρησε η επιβατική αμαξοστοιχία από τον Σταθμό της Λάρισας μέχρι και το επίδικο διάστημα της σύγκρουσης έως και λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ στην Κοιλάδα των Τεμπών, οι μηχανοδηγοί δεν ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή, ούτε μέσω των προσωπικών - ούτε μέσω των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων τους.
Η άρση του απορρήτου απέκλεισε και τυπικά το ενδεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμαρχών που -εφόσον προηγούνταν- ενδεχομένως να γινόταν αντιληπτό το λάθος τα δύο τρένα να κινούνται επί ώρα στην ίδια γραμμή (ρεύμα καθόδου) και να αποφεύγονταν η πρωτοφανής μετωπική σύγκρουση.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έρευνας αύριο Τετάρτη έχει κληθεί να καταθέσει ένας ακόμα μάρτυρας, ενώ χθες απολογήθηκε το πρώτο από τα συνολικά πέντε στελέχη του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματικού, αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα. Πρόκειται για ένα εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ο οποίος θήτευσε μόλις ένα εξάμηνο (16/6/2020 έως 13.1.2021) επιβλέποντας δύο διευθύνσεις (Διεύθυνση Συμβάσεων και Διεύθυνση Σιδηροδροµικών Συστηµάτων). Το πρώην μέλος του Δ.Σ., μετά την απολογία του χθες, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ τα άλλα 4 πρώην στελέχη του ΟΣΕ (διευθύνων σύμβουλος, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι) θα απολογηθούν μετά τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass