ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ

Συνεργασία και συνέργειες για λύσεις στα προβλήματα

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 9:04

Την ανάγκη συστράτευσης και συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων

στον χώρο της αυτοδιοίκησης αναδεικνύει ο τ. πρόεδρος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τεμπών Θανάσης Καργιώτης. «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, ούτε κόμματα. Είναι κοινά για όλους, μεγαλώνουν και σοβαρεύουν. Κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του. Χρειάζεται ευρύτερη συστράτευση και συνεργασία...» δηλώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός μαιευτήρας-γυναικολόγος σε συνέντευξή του στην «Ε», με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, μιλά για την ειδική σχέση, που έχει με τον Πυργετό και δίνει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου.• Κύριε Καργιώτη, η απόφασή σας να κατεβείτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Κώστα Κολλάτου στον Δήμο Τεμπών αποτέλεσε για τους περισσότερους μια έκπληξη και μάλιστα πρώτου μεγέθους. Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως θα μπορούσατε να κατεβείτε εσείς ως υποψήφιος δήμαρχος...
- Πραγματικά δεν γνωρίζω αν η υποψηφιότητά μου αποτέλεσε «έκπληξη», όπως ισχυρίζεστε, ούτε τι λένε οι περισσότεροι. Φυσικά για να το λέτε εσείς που είστε τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας θα ισχύει, και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σας διαψεύσω. Όπως και να ‘χει, όμως, χαίρομαι που το λέτε, γιατί έτσι μου δίνετε την ευκαιρία να σας ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για μένα, τα οποία όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως είναι αλήθεια.
Πρώτον, η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τεμπών είναι αποτέλεσμα της βιωματικής σχέσης που έχω με τον τόπο μου. Με το χωριό στο οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα, τον Πυργετό. Είναι μια σχέση βαθιάς αγάπης για την πατρογονική μου εστία, μια σχέση αδιατάρακτη όλες αυτές τις δεκαετίες που ζω και εργάζομαι στη Λάρισα ως μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος.
Όσον αφορά την ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου για δήμαρχος Τεμπών, αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Ήμουν και είμαι της άποψης πως αυτοί οι ρόλοι, αυτές οι αποστολές αν θέλετε καλύτερα, αφορούν ανθρώπους που θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι 100% στην αποστολή αυτή, στο να υπηρετούν δηλαδή τους πολίτες. Είναι μια αποστολή που δεν σου επιτρέπει εκ των πραγμάτων να ασχολείσαι με το επάγγελμά σου, αν θέλεις να είσαι αποτελεσματικός και να τιμάς την εντολή των ανθρώπων που σε εμπιστεύτηκαν.


• Ήταν, λοιπόν, αυτή η «σχέση αγάπης» με τον Πυργετό, στην οποία μόλις αναφερθήκατε, που σας «έσπρωξε» να πάρετε αυτήν την απόφαση και να κατεβείτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;
- Αυτό ήταν το βασικότερο όλων. Επιτρέψτε μου μια προσωπική εξομολόγηση, η οποία νομίζω πως απαντάει και στην ερώτηση που μου υποβάλλατε.
Στη ζωή μου δούλεψα πολύ σκληρά και η δουλειά μου αναγνωρίστηκε, κατ’ αρχάς από τα χιλιάδες ζευγάρια που όλες αυτές τις δεκαετίες μου εμπιστεύτηκαν ίσως το πολυτιμότερο δώρο που έλαχε στη ζωή τους. Αναγνωρίστηκε και από τους συναδέρφους μου γιατρούς και γενικότερα από την επιστημονική κοινότητα της πόλης.
Όταν πήραμε την απόφαση πριν αρκετά χρόνια να φτιάξουμε στη Λάρισα το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και να συνεισφέρουμε με τον τρόπο αυτόν στην αναβάθμιση της ποιότητας υγείας όλων των Θεσσαλών και όχι μόνο πολιτών, το όραμά μου αναγνωρίστηκε σε μεγάλο βαθμό πέρα από τα σύνορα της Λάρισας.
Από τη δουλειά μου και από τη ζωή μου, αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που συνηθίζεται στην καθομιλουμένη, «είμαι χορτασμένος». Νομίζω πως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να προσφέρω κι εγώ κάποια πράγματα που μου έδωσε απλόχερα η ζωή και οι συμπολίτες μου, πίσω στον τόπο στον οποίο ξεκίνησαν όλα για μένα. Αυτός ήταν και ο λόγος της υποψηφιότητάς μου.
Αν οι δημότες του Δήμου Τεμπών θελήσουν με την ψήφο τους να μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών, δεσμεύομαι πως οι γνώσεις, η εμπειρία και οι προσωπικές μου σχέσεις με προσωπικότητες σε ολόκληρη τη χώρα θα τεθούν στην υπηρεσία τους.

•  Και γιατί με τον συνδυασμό του Κώστα Κολλάτου κ. Καργιώτη; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον συνδυασμό, για να προσφέρετε, όπως λέτε, στον τόπο σας;
- Ο Κώστας Κολλάτος ήταν αυτός που μου το ζήτησε. Αυτός που με πλησίασε, συζήτησε μαζί μου και μου ζήτησε να συστρατευτώ μαζί του στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Δεν έχω ως άνθρωπος να χωρίσω τίποτα με κανέναν «αντίπαλό» μου στις δημοτικές εκλογές. Τιμώ τους πάντες, τουλάχιστον αυτούς που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται και εργάζονται για το κοινό καλό.
Ο Κώστας Κολλάτος είναι ένας άνθρωπος που έχεις τις ικανότητες, αγαπάει τον τόπο μας, έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει ώστε να πάει ο τόπος πιο μπροστά. Εκτίμησα τη στάση του και την ειλικρίνειά του, τιμάω τη φιλία μας και αποδέχθηκα την πρότασή του.

•  Αν τελικά οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους, τι θα θέλατε να κάνετε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου;
- Πιστεύω ακράδαντα πως η άσκηση εξουσίας, στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα σύμφωνα με τον ρόλο του, και ειδικά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί επ’ ουδενί να είναι ρόλος ενός ανθρώπου. Θα ήθελα, λοιπόν, αν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας και με στείλουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλλω σε ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης και συνεργασίας.
Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, ούτε κόμματα. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και οι πολίτες περιμένουν λύσεις που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους. Περιμένουν και απαιτούν συνεργασία και συνέργειες.
Αντιλαμβάνομαι πως μέχρι τις 8 Οκτωβρίου ο καθένας θα δώσει τη μάχη της εκλογής, είτε αφορά τον συνδυασμό που ανήκει είτε τον ίδιο προσωπικά. Από τις 9 Οκτωβρίου, όμως, οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί. Όλοι μαζί για να λυθούν χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Όλοι βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα πως ο κόσμος μεταβάλλεται. Η φύση εκδικείται. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και σοβαρεύουν. Κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του. Χρειάζεται ευρύτερη συστράτευση και συνεργασία. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο.
Έχω και προτάσεις που αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση του Δήμου μας και για την αξιοποίηση και προώθηση της αγροτικής του παραγωγής. Ο Δήμος Τεμπών είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπως και η χώρα μας.
Αυτό που χρειάζεται είναι να βγουν μπροστά στη μάχη άνθρωποι με ικανότητες και γνώσεις, οι οποίοι, όμως, θα είναι σε θέση να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass