Το ποτάμι «έπνιξε» την ανάπλαση του Αλσους

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ -ΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 13:00

Στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας, λίγες ημέρες πριν τα ορμητικά νερά του Πηνειού

πλημμυρίσουν την περιοχή, είχε μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή των παιδικών χώρων και η τοποθέτηση των σύγχρονων οργάνων τους και παιχνιδιών... στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης του πνεύμονα πρασίνου, από τη Δημοτική Αρχή.
Καινούργια όργανα, τάπητες, ξύλινες περιφράξεις.... βρέθηκαν κάτω από τόνους λάσπης, που παρέσυρε το ποτάμι, με φερτά υλικά. Αναμφίβολα, το έργο που είχε υλοποιηθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καταστράφηκε, και όλες οι εργασίες θα πρέπει να επαναληφθούν, με καθαρισμούς και αντικαταστάσεις όλων των υλικών. Τα παιδιά της Λάρισας δεν πρόλαβαν να χαρούν τους χώρους που διαμορφώθηκαν γι’ αυτά, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Αδαμόπουλος διαβεβαιώνει πως «οι πλημμύρες δεν θα στερήσουν το χαμόγελο των παιδιών» και εξηγεί: «η Δημοτική Αρχή θα καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν στα νέα έργα, στο Άλσος, αλλά και σε παλαιότερες κατασκευές (π.χ. γήπεδα), στο πλαίσιο μιας γενικής καταγραφής που θα γίνει στην πόλη, για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές της, σε κοινόχρηστους χώρους..., ώστε να αιτηθεί η Δημοτική Αρχή, στο αρμόδιο υπουργείο, χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, όλες οι καταστροφές που προέκυψαν από το φυσικό φαινόμενο, θα καταγραφούν και η πολιτεία θα ενισχύσει για την αποκατάστασή τους...».
Σημαντικές καταστροφές παρατηρούνται και στα γήπεδα του Άλσους, στις ξύλινες περιφράξεις του, στα παγκάκια που βρίσκονται μέσα στην έκτασή του, σε κατασκευές στην είσοδό του κ.ά.
Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση του Αισθητικού Άλσους Λάρισας, περιλάμβανε νέες παιδικές χαρές, όργανα άθλησης για ενήλικους, νέο γήπεδο μπάσκετ, συντήρηση της πίστας «skate» και σημαντικές εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσής του.
Βασικός στόχος της παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων ήταν η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών στο Αισθητικό Άλσος, τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ώστε ο νέος εξοπλισμός να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις σύγχρονες ανάγκες παιχνιδιού και άθλησης, δημιουργώντας έναν πρότυπο ανοιχτό χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, για την ενασχόληση όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως των ευάλωτων και ευπαθών. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανήλθε στο 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με 900.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass