ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

«Νέες κατοικίες εντός 6μήνου για όσους έχασαν τα σπίτια τους»

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 9:00

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, και την πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, στο οδοιπορικό τους σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.


Παρών στο οδοιπορικό που πραγματοποίησαν σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και η πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που πλαισιωνόταν ακόμα από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, τον ευρωβουλευτή, Νίκο Παπανδρέου, και τον γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος, Παναγιώτη Δημόπουλο, περιόδευσε αρχικώς στη Μεταμόρφωση και στον Βλοχό, ακολούθως στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας και τελικώς στην κτηνοτροφική μονάδα της Ιωάννας Καρρά στη Ζηλευτή Τρικάλων. Άπαντες οι μετέχοντες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, όπως και στη ΔΕΘ, τη συγκρότηση Task Force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την αξιοποίηση όλων των πόρων με διαφάνεια και ταχύτητα. Στη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκε ως πρώτιστο πρόβλημα της παρούσης συγκυρίας η περισυλλογή των νεκρών ζώων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και των οποίων η αποκομιδή καθυστερεί, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας έκανε λόγο για «τεράστια ανθρωπιστική κρίση, τη μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας ήταν αποτέλεσμα «των προκλητικών αστοχιών της Περιφέρειας και του κ. Αγοραστού στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας». Ο κ. Κουρέτας υποστήριξε πως είναι αναγκαίο στις κοινότητες όπου υπήρξαν καταστροφές κατοικιών να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής νέων κατοικιών, οι οποίες θα παραδοθούν εντός 6μήνου, κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αποκρούοντας συγχρόνως κάθε σκέψη για μεταφορά «πληγέντων σε δομές προσφύγων». «Δεν μπορούν οι άνθρωποι, τόνισε χαρακτηριστικά, να γίνουν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο». Μέχρι την ολοκλήρωση των κατοικιών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζήτησε να φιλοξενηθούν όσοι έχασαν τα σπίτια τους σε ξενοδοχεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass