Ολλανδική εμπειρία για αποκατάσταση στη Θεσσαλία

ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 14:26

Ειδικοί επιστήμονες της ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational, από την οποία η ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης για την πλημμυρισμένη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας, βρίσκονται από χθες το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με τους Ολλανδούς επιστήμονες συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο.
Αμέσως μετά την ενημέρωση, οι Ολλανδοί επιστήμονες, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο, και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέταξαν με ελικόπτερο Σινούκ πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί, προκειμένου να κατανοήσουν σε πρώτη φάση τις προκλήσεις του έργου της αποκατάστασης. Η ολλανδική εταιρεία αναμένεται παράλληλα να συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες και συναρμόδιους φορείς για τη συλλογή δεδομένων με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου Master Plan που θα βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Η HVA International ιδρύθηκε το 1879 στην Ολλανδία. Είναι μια παγκόσμια γεωργική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μεγάλων (υπο)τροπικών γεωργικών έργων. Η άρδευση και η διαχείριση των υδάτων είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι εκατοντάδων έργων της HVA. Η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Ολλανδοί μηχανικοί στη διαχείριση του νερού έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη διαχείριση πλημμυρών και πολύπλοκων αρδευτικών έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass