Τεράστια ζημιά για τους Θεσσαλούς μελισσοκόμους

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 13:02

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας,

αλλά και όλοι εκείνοι που είχαν επιλέξει από άλλες περιοχές να αφήσουν τα μελίσσια τους σε περιοχές που «χτυπήθηκαν» από το φαινόμενο «Daniel». Οι μελισσοκόμοι όλων των περιοχών που επλήγησαν προσπαθούν να οργανωθούν με σκοπό να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της προσπάθειάς τους για να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους.
Χθες, στο Επιμελητήριο της Λάρισας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων συναντήθηκε με τους προέδρους των Μελισσοκομικών Συλλόγων της Θεσσαλίας. Το «παρών» έδωσαν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ενώ εκεί είναι και οι Σύλλογοι Λάρισας, Φαρσάλων και Ελασσόνας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τους μελισσοκόμους της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων, τόσο για τα ποσά όσο και για τον χρόνο που θα περάσει για να καταβληθούν. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του ΕΛΓΑ και τις ουσιαστικές δυσκολίες στην καταγραφή, καθώς πολλά μελίσσια μετακινήθηκαν από τον όγκο και την ορμή του νερού. Συζητήθηκε το ζήτημα των επιδοτήσεων στις τροφές, αλλά και το θέμα ΦΠΑ ζητώντας απαλλαγή εν μέρει ή εξ ολοκλήρου αν αυτό είναι εφικτό. Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε μετά τη συνάντηση, θα υπάρξει επίσημη καταγραφή των αιτημάτων και παράδοση στο Υπουργείο, παρουσία πιθανότατα και επιτροπής από τη Θεσσαλία.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Αναστάσιος Ποντίκης εκτίμησε πως η καταστροφή είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό στη Θεσσαλία και όλα αυτά έγιναν λίγο διάστημα μόλις μετά τις πυρκαγιές. Εξέφρασε την αγωνία του για τον τρόπο με τον οποίο θα καταγραφούν οι ζημιές από τις κρατικές υπηρεσίες για τις αποζημιώσεις. Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει και ο κίνδυνος για αρκετούς μελισσοκόμους να αλλάξουν ακόμα και επάγγελμα αν δεν υπάρξει ουσιαστική βοήθεια από το κράτος μετά από αυτές τις καταστροφές.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Πέτρος Σαρούδης εξήγησε στην «Ε» πως οι ζημιές στη Λάρισα είναι επίσης μεγάλες με τους περισσότερους μελισσοκόμους να βρίσκονται σε απόγνωση. Πρόσθεσε πως θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες με σκοπό να αποζημιωθούν όπως πρέπει οι μελισσοκόμοι για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό το επάγγελμα.
Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass