Ανοίγουν αύριο Δευτέρα τα ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας

«Για δημιουργική απασχόληση των μαθητών, δεν θα γίνουν μαθήματα» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ν. Μπακογιάννης

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2023 13:14

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Λάρισας ανοίγουν αύριο Δευτέρα τις πόρτες τους στους μαθητές.

Όχι για να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο, αλλά μια δημιουργική διέξοδο στα παιδιά και ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς που βρίσκονται σε απόγνωση. Η αιφνιδιαστική απόφαση για παράταση της οριζόντιας αναστολής λειτουργίας στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στη Θεσσαλία, πυροδότησε αντιδράσεις. Ενδεικτικό της μη αναμενόμενης απόφασης ήταν ότι μέχρι και την τελευταία ώρα τα σχολεία ανακοίνωναν αγιασμούς για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Αποδέκτες των αντιδράσεων ήταν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που σκέφτηκαν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να βοηθήσουν ανοίγοντας τις εγκαταστάσεις τους για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά των οικογενειών που είτε υπάρχουν επαγγελματικοί λόγοι, είτε έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και έχουν να φροντίσουν μια σειρά ζητημάτων για να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους. Ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου της Λάρισας κ. Νίκος Μπακογιάννης επιβεβαιώνει στην «Ε» το άνοιγμα των ιδιωτικών σχολείων, αλλά κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει ότι θα σεβαστούν την απόφαση και δεν θα υπάρχει παροχή εκπαιδευτικού έργου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ υπήρχαν λύσεις για τα λίγα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η απόφαση για οριζόντια αναστολή λειτουργίας για ακόμη μια εβδομάδα προκάλεσε πολλά προβλήματα. «Υπάρχουν γονείς σε απόγνωση που δεν ξέρουν πού να αφήσουν για ακόμη μια εβδομάδα τα παιδιά τους. Άλλοι επλήγησαν από τις πλημμύρες και θέλουν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους για να μπορέσουν να ασχοληθούν με την αποκατάσταση. Με αυτό το σκεπτικό ανοίγουμε τα σχολεία. Να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους και να απασχοληθούν δημιουργικά για λίγες ώρες. Το σχολείο είναι πιο ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον. Εμείς προσφέρουμε τον χώρο, αν θέλουν να τα φέρουν οι ίδιοι με δικό τους μέσο. Προσφέρουμε απλώς μια διέξοδο» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass