Αποκάλυψε… βομβαρδισμένο τοπίο!

Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Σεπ 2023 13:29

Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο εντελώς κατεστραμμένα. Σιδεριές τσαλακωμένες σαν πλαστελίνη. Τσιμέντα σπασμένα σαν τσιγαρόχαρτα. Άσφαλτος λιωμένη σαν από σοκολάτα.

Σωλήνες από το έδαφος παρασυρμένες στα κλωνάρια από τα δέντρα. Θάμνοι ξεριζωμένοι παντού. Σκουπίδια και οικιακές συσκευές έγιναν ένα. Προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ βουτηγμένα στις λάσπες.
Οι εικόνες στο εμπορικό κέντρο απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης είναι απόκοσμες. Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με ιδιώτες από τα καταστήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τους περαστικούς που θέλουν να αποτυπώσουν το μοναδικό αυτό θέαμα με τα κινητά τους τηλέφωνα. Φοβούνται το πλιάτσικο σε είδος και ίσως σε χρήμα από τα ταμεία και τα ATM.
Μα όλη η περιοχή θυμίζει σκηνικό από εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας. Λες και πέταξε κάποιος μια βόμβα και όλα διαλύθηκαν.
Όμως δεν είναι ψέμα. Όλα είναι πέρα για πέρα αληθινά. Ο Πηνειός γέμισε ολοκληρωτικά. Δημιούργησε μια νέα κοίτη, η οποία πέρασε πραγματικά μέσα από τις Εργατικές Κατοικίες και συνέχισε ευθεία στον δρόμο για τα Τέμπη και μετά για το Δέλτα. Τα νερά είχαν τέτοια ορμή και τόσο όγκο που δεν μπόρεσε να σταθεί κανένα εμπόδιο όρθιο. Παρέσυραν τα πάντα και η φύση απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι λίγη από τη δύναμή της είναι ικανή να γκρεμίσει σε λίγα λεπτά κάθε ανθρώπινη δημιουργία και κατασκευή.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Στο μεταξύ, υποχωρεί το νερό από τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και ημέρα με την ημέρα φαίνεται η μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί όλη η περιοχή. Οι ισόγειες κατοικίες δεν αναγνωρίζονται, καθώς έχουν γεμίσει από λάσπες, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

Βγήκαν τα ψάρια στη στεριά!

ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΣΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Ψάρια έχει γεμίσει από χθες το έδαφος γύρω και μέσα στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, από εκεί δηλαδή που για πολλά 24ωρα πέρασε μεγάλος όγκος νερού από τον Πηνειό. Οι σχάρες από τα φρεάτια είναι γεμάτες από σφηνωμένα ψάρια όλων των μεγεθών, ενώ πολλά βρίσκονται διάσπαρτα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Μεγάλη είναι και η δραστηριότητα από ψάρια όλων των μεγεθών που βρίσκονται στην επιφάνεια τόσο στην εσωτερική κοίτη όσο και στην εξωτερική, ανακουφιστική κοίτη του ποταμού. Αυτό αποτελεί και αντικείμενο σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα ανάλογα βίντεο και φωτογραφίες.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass