Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2023 10:30

Ταχυδρόμοι... όπου είναι εφικτό
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Από τα ΕΛΤΑ ανακοινώνεται πως «λόγω των μεγάλων καταστροφών στο οδικό δίκτυο που έχει υποστεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις πλημμύρες, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι το έργο της διανομής στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων εκτελείται στις περιοχές που είναι εφικτή η προσέγγιση. Όπως είναι αναμενόμενο, οι υποδομές των ΕΛΤΑ στην περιοχή δεν έχουν μείνει αλώβητες από τις πλημμύρες.
Εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης στις πληγείσες περιοχές, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των εργαζομένων και σε συνάρτηση με τους χρόνους αποκατάστασης των οδικών δικτύων και των υποδομών».

 

Κλειστά τα Γραφεία Κτηματολόγησης
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ανακοινώθηκε πως «ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες ότι, λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας των συνθηκών του επικρατούν στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας με την ονομασία “Daniel”, και για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων πολιτών και επαγγελματιών, τα Γραφεία Κτηματογράφησης και τα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.
Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 τα Γραφεία Κτηματογράφησης με έδρα τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Πυργετό, τον Τύρναβο, την Αγιά, τα Φάρσαλα, τη Νίκαια Λάρισας, την Καρδίτσα, τον Παλαμά, τους Σοφάδες, το Μουζάκι, τα Τρίκαλα, τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας.
Το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας (με έδρα τη Λάρισα) καθώς και τα Υποκαταστήματα Καρδίτσας, Τρικάλων και Τυρνάβου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται, με την υπ. αριθμ. Πρωτ. 2343223/10.09.23 απόφαση της Γενικής Διευθύντριας ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», οι εργασίες για:
Την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων (διά ζώσης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες), την έκδοση πιστοποιητικών (διά ζώσης) και την έρευνα (διά ζώσης) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων». Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

 

Τα ΚΕΠ που λειτουργούν στη Λάρισα

Μετά την εκδήλωση των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην πόλη της Λάρισας από τις 8 Σεπτεμβρίου στις κτιριακές υποδομές των παρακάτω ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων, τέθηκαν εκτός λειτουργίας:
Το ΚΕΠ 207ΠΑ (Παλαιά Σφαγεία) – Αεροδρομίου 13. Το ΚΕΠ 444 στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Το ΚΕΠ 444Π που στεγάζεται στο Κοινοτικό Γραφείο της Φαλάνης – Κεντρική Πλατεία.
Οι κάτοικοι της Λάρισας παρακαλούνται να εξυπηρετούνται από τα εν λειτουργία ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων, ήτοι: Το ΚΕΠ 207 κοντά στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 10 & Σκαρλάτου Σούτσου) Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8:00 π.μ. έως τις 7:30 .μμ. και Σάββατο από τις 8:00 π.μ. έως τις 13:30. Το ΚΕΠ 325Π στο Κέντρο Γαία (Φιλιππούπολη) από τις 7:45 πμ έως τις 15:00. Το ΚΕΠ 207ΠΒ στην Κοιλάδα (πρών Δημαρχείο Κοιλάδας) από τις 7:45 π.μ. έως τις 15:00. Καθώς θα αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία τους θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

 

Κλειστές θα παραμείνουν οι Δασικές Υπηρεσίες

Η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας του ΥΠΕΝ , ανακοινώνει ότι από χθες και μέχρι νεωτέρας οι Δασικές Υπηρεσίες: Δνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών (Σωκράτους 111, Λάρισα), Δνση Δασών ΠΕ Λάρισας (Σωκράτους 103 Λάρισα), Δνση Δασών ΠΕ Μαγνησίας, Δασαρχείο Βόλου, Δνση Δασών ΠΕ Καρδίτσας, Δασαρχείο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστές λόγω προβλημάτων στη λειτουργία τους που προέκυψαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Συνεχίζεται μετ’ εμποδίων η περισυλλογή νεκρών ζώων

Συνεχίζεται, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργεί η μη πρόσβαση σε πλημμυρισμένες εκτάσεις, η περισυλλογή νεκρών ζώων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Πολιτική Προστασία και την ιδιωτική εταιρεία που έχει σύμβαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση είναι δύσκολη, λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε πλημμυρισμένες εκτάσεις και επειδή λόγω πολύωρης παραμονής στα νερά τα νεκρά ζώα παρουσιάζουν φαινόμενα σήψης. Σε κεντρικό επίπεδο υπήρχε δυσαρέσκεια για τη μη διάθεση συνεργασίας των εμπλεκόμενων δήμων.
Έχει σταλεί επιστολή στο Ειδικό Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας να συνδράμουν -στην κρίσιμη αυτή υπόθεση, που αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα» για τη δημόσια υγεία- άντρες της Πολιτικής Προστασίας με αντιασφυξιογόνες μάσκες λόγω της έντονης δυσοσμίας που υπάρχει σε ορισμένα σημεία.

 

Κλειστό το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας “Αλ. Μπατζανούλης” (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος), θα μείνει μέχρι νεωτέρας κλειστό, λόγω έλλειψης προσωπικού, εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. 

 

Λειτουργούν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι από σήμερα Τρίτη όλοι οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν οι παιδίατροι

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ως και τις 15 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 09:00 – 14:00.
Όσοι γιατροί επιθυμούν να προσφέρουν είδη προσωπικής υγιεινής, είδη βρεφικής διατροφής, βρεφικές πάνες να τα συγκεντρώσουν στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 43, στον 1ο όροφο, για να διανεμηθούν στη συνέχεια στις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Εκλογές στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων καλεί τα μέλη του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Εγγραφές μελών θα γίνονται δεκτές έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Οι υποψηφιότητες για τη διοίκηση και για τους αντιπροσώπους θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-536.618 (γραφεία Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ) και κινητό 6944-345.913 (γενικός γραμματέας Συλλόγου) Ανδρέας Πάτσιος.

 

Οι Εφεδροι Αξιωματικοί εορτάζουν τον Αγιο Νικήτα
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας εορτάζει τον Αγιο Νικήτα, προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου στις 10 το πρωί και επίσημη δοξολογία, για να ακολουθήσει αρτοκλασία, εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας και επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου των Εφέδρων Αξιωματικών στον λόφο Φρουρίου.

 

Ματαιώνεται το Παζάρι
Λόγω των αυξημένων προβλημάτων που παρουσιάζονται στη Λάρισα από την πρόσφατη θεομηνία, ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε τη ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες που επικρατούν στη Λάρισα δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων και για τον λόγο αυτό ζητείται η κατανόηση όλων όσων εμπλέκονται. Ο Δήμος Λαρισαίων θα φροντίσει για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη ματαίωση της εκδήλωσης.

 

Στους πλημμυροπαθείς το 10% των εσόδων της ΔΕΘ
Υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και των πυροπαθών του Έβρου, θα διατεθεί το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια που θα πουληθούν στην 87η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με ελάχιστο ποσό τις 100.000 ευρώ.
Η ΔΕΘ-HELEXPO απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να
επισκεφθεί την έκθεση και να συνδράμει την πρωτοβουλία της.


Ξενοδοχείο της Πιερίας προσφέρει στέγη
ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Σε μια κοινωνικού χαρακτήρα επιλογή προχωρά το ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς» που εδρεύει στην παραθαλάσσια περιοχή της Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Η ξενοδοχειακή μονάδα τίθεται στη διάθεση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, προσφέροντας δωμάτια για διαμονή και φιλοξενία.
«Είναι το ελάχιστο που προσφέρουμε στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας μέχρι να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα συσσώρευσε η καταστροφική μανία της φύσης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Τζόβας.
Για πληροφορίες στο τμήμα κρατήσεων του ξενοδοχείου, στα τηλέφωνα 23520-31602 και 23520-31624.

 

Αναχωρούν οι εθελοντές διασώστες
Καθώς ο μεγάλος κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές υποχωρεί, οι ομάδες εθελοντών διασωστών, που βρέθηκαν στη Λάρισα από άλλες πόλεις προκειμένου να συνδράμουν σε πλημμυροπαθείς συνοικίες, αναχωρούν επιστρέφοντας στις βάσεις τους. Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης συναντήθηκε με τις εθελοντικές διασωστικές ομάδες και τους μετέφερε τις ευχαριστίες των συμπολιτών για την πολύτιμη συνδρομή τους τις πρώτες και κρίσιμες ημέρες εκδήλωσης του πλημμυρικών φαινομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass