«Υπήρξε μηδενική προστασία του πληθυσμού»

Δήλωσε χθες στην «Ε» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2023 14:10

«Φαίνεται, ότι υπήρξε μηδενική προστασία του πληθυσμού, που ήρθε να προστεθεί -στις περισσότερες περιπτώσεις- στην πολυετή αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής Αγοραστού να θωρακίσει τη Θεσσαλία» τονίζει σε δήλωσή του στην «Ε» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά από επίσκεψή του σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Παππάς σημειώνει στη δήλωσή του πως «τα προβλήματα είναι πολλαπλά και ο κίνδυνος σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας παραμένει. Το φαινόμενο ήταν γνωστό από την περασμένη Παρασκευή (1/9), με τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων. Φαίνεται, όμως, ότι υπήρξε μηδενική προστασία του πληθυσμού, που ήρθε να προστεθεί -στις περισσότερες περιπτώσεις- στην πολυετή αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής Αγοραστού να θωρακίσει τη Θεσσαλία.
Βάζουμε τα εξής απλά ερωτήματα: Ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας και πότε; Υπήρξε κέντρο συντονισμού, τι αποφάσεις πήρε, τι συνέστησε και τι κατάφερε; Πότε ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού και γιατί καθυστέρησαν να σηκωθούν τα ελικόπτερα για τις διασώσεις; Γιατί αργεί η διανομή νερού και τροφίμων στους εγκλωβισμένους; Δεν υπάρχει περίπτωση, να απλωθεί ένα πέπλο σιωπής για τις ευθύνες.
Τώρα θα συζητήσουμε για τις ευθύνες των «ανευθυνο-υπεύθυνων». Τώρα και για τα όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια. Τώρα και για τις υποσχέσεις Μητσοτάκη μετά τον «Ιανό» που έμειναν στα χαρτιά. Τώρα για όλα.
Με τον συντονιστή της Ν.Ε. Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφο, βρεθήκαμε και στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, όπου είδαμε και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, των εθελοντών, των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Στο σύνολό τους αυτοί οι άνθρωποι, σε όλη τη Θεσσαλία, προσπαθούν και καταφέρνουν να καλύπτουν τα εμφανή κενά συντονισμού και την καθυστερημένη αντίδραση του κεντρικού μηχανισμού» καταλήγει ο κ. Παππάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass