Εκκενώθηκε η Αλεξανδρινή

ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ *ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΝΙΓΕΙ» Ο ΚΑΜΠΟΣ ΟΜΟΛΙΟΥ *ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΥΛΑΚΑ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ *ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 15:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

«Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου στην πιθανότητα υπερχείλισης των αναχωμάτων στο Ομόλιο,

ως συνέπεια του μεγάλου όγκου νερού που «κατεβάζει» ο Πηνειός» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. «Ενισχύονται τα αδύναμα τμήματα προκειμένου να προφυλαχθεί ο κάμπος του Ομολίου από πλημμυρικά φαινόμενα. Αποκλείσαμε από χθες (προχθές) Πέμπτη με παρεμβάσεις μας την πιθανότητα το νερό να οδηγηθεί στο χωριό και προσπαθούμε να μην πλημμυρίσουν καλλιέργειες, αν κι αυτήν την ώρα που μιλάμε ήδη υπάρχουν κτήματα με ακτινίδια και καλαμπόκια πλημμυρισμένα από το ασυγκράτητο, όπως βλέπουμε και στη Λάρισα, νερό του Πηνειού. Το πρόβλημα εντάθηκε και με το σπάσιμο των φραγμάτων στη Γυρτώνη, αλλά θεωρούμε ότι ελέγχουμε προς το παρόν την κατάσταση. Θέλουμε να πιστεύουμε, επίσης, ότι ως το βράδυ με τις ενέργειές μας θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας, και κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό να προστατέψουμε την περιοχή μας και εν προκειμένω τον κάμπο του Ομολίου».
Όσον αφορά την Αλεξανδρινή, ο κ. Γκουντάρας σημείωσε τα εξής: «Μέχρι στιγμής είμαστε καλά. Ο οικισμός έχει νερό, αλλά όχι τόσο ώστε να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στα σπίτια. Παρόλα αυτά, η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί συνεχώς «κατεβαίνει» νερό. Προχθές τη νύχτα εκκενώθηκε η Αλεξανδρινή. Πήραμε 48 άτομα από τον οικισμό, μεγάλης κυρίως ηλικίας, νοικιάσαμε δωμάτια στο Στόμιο, και τα περισσότερα από αυτά τα οδηγήσαμε με ασφάλεια εκεί, όπου θα μείνουν και απόψε, με τη σίτισή τους να είναι εξασφαλισμένη από τον Δήμο. Λίγοι εξ αυτών με δική τους απόφαση μετακινήθηκαν στη Λάρισα, σε δικά τους σπίτια».


ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ
Ο Δήμος Αγιάς, με αφορμή τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στον Αγιόκαμπο, ανακοινώνει ότι θα αρχίσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού του παλαιού αύλακα απορροής όμβριων υδάτων του Αγιοκάμπου, ο οποίος ξεκινά από τη γέφυρα (φούρνο Γουργιώτη) στο ρέμα Μπουρμπουλήθρα, διέρχεται από τις παρυφές του βουνού και καταλήγει στο ρέμα Πουρί. Οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων ιδιοκτησιών καλούνται να απομακρύνουν άμεσα ό,τι καταλαμβάνει τον παλιό αύλακα, διαφορετικά θα αποξηλωθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ
Η ΔΕΥΑ Αγιάς ανακοίνωσε ότι, επειδή στο Στόμιο παρατηρήθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, συνιστάται στους κατοίκους του οικισμού να κάνουν χρήση του νερού μόνο για οικιακή χρήση και για πόση εμφιαλωμένο έως ότου τελειώσει ο έλεγχος της ποιότητάς του, όποτε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass