Χάνεται ο μεθοριακός σταθμός του 1897 στους Γόννους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΥΛ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 14:29

«Χάνεται κτίριο ιστορικής αξίας στους Γόννους Λάρισας» σημειώνει ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος, με ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.


Όπως σημειώνει ο βουλευτής «συν τω χρόνω, ο μεθοριακός σταθμός και τελωνείο της συνοριακής γραμμής του 1897 στους Γόννους Λάρισας χάνει την ιστορικότητά του. Κι αυτό επειδή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του επί δεκαετίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για σταθμό και τελωνείο, ελληνικό κι οθωμανικό στον διπλανό λόφο, που βρίσκονταν στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως και τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Σύνορα που καταργήθηκαν τον Οκτώβριο του 1912. Ό,τι απέμεινε πια καταδεικνύει τη σύγχρονη βούληση αποσιώπησης της τοπικής ιστορίας, δια της εγκαταλείψεως των αναφερομένων κτιρίων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η Υπουργός: Προτίθεστε όπως επιληφθείτε, προκειμένου να ευπρεπίσετε και να ανοικοδομήσετε τα αναφερόμενα κτήρια στους Γόννους Λάρισας, ώστε να αποκτήσουν μια σημαντική επισκεψιμότητα και να επαυξήσουν την ιστορικότητά τους;» καταλήγει η ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass