Γέφυρα ζωής στο Πανεπιστημιακό

41χρονος που κατέληξε στη ΜΕΘ, δώρισε νεφρά, πνεύμονες και καρδιά σε πάσχοντες στο «Ιπποκράτειο» και «Ωνάσειο»

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2023 9:00

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους προσέφερε 41χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και έχασε χθες τη μάχη με τη ζωή.


Η οικογένειά του δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά ζωτικών οργάνων του.
Η διαδικασία λήψης των οργάνων, που κρίθηκαν κατάλληλα, ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της 20ής Αυγούστου. Η Χειρουργική Ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα και η Ομάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων του Ωνάσειου Νοσοκομείου αφαίρεσε τους Πνεύμονες. Τα όργανα που αφαιρέθηκαν με επιτυχία θα μεταμοσχευθούν τις επόμενες ώρες σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο ζωής και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου -με σχετική ανακοίνωσή του- εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα ευχαριστεί το προσωπικό: της ΜΕΘ του ΠΓΝΛ όπου νοσηλευόταν, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού - Βιοχημικού - Αιματολογικού Εργαστηρίου, της Αιμοδοσίας και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, καθώς με την αγαστή συνεργασία τους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της λήψης οργάνων υπό τον κεντρικό και τοπικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Γιώργος Μαλίτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass