Τουρίστες μιας βραδιάς στη Λάρισα

Η πόλη είναι σταθμός μίας διανυκτέρευσης και όχι τουριστικός προορισμός - Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Ελληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των περαστικών - Διαχρονικό ζητούμενο η τουριστική ανάπτυξη

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2023 16:30

Της Λένας Κισσάβου

Και ενώ ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωσή του και σε κάθε άκρη της η κίνηση επισκεπτών εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, η Λάρισα παραμένει μια πόλη απλά σταθμός μίας διανυκτέρευσης.


Αυτό επιβεβαιώνει στην «Ε» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου τονίζοντας: «Η Λάρισα είναι ο ομφαλός της Ελλάδας, είναι ένα σημείο σταθμός με σημαντική θέση στον οδικό χάρτη της, αλλά οι τουρίστες περνούν και φεύγουν…
Θα μείνουν στην πόλη μόνο για μια βραδιά, κι αυτό γιατί λόγω της θέσης της την επιλέγουν ως σταθμό ξεκούρασης για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλους προορισμούς».
Παράλληλα, η κ. Παπαϊωάννου, απαντώντας στο ερώτημα αν η Λάρισα είναι τουριστικός προορισμός και ποια είναι η κίνηση επισκεπτών που εμφανίζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπληρώνει: «Καθώς ξεκινά το καλοκαίρι εμφανίζονται και οι πρώτοι τουρίστες «μιας βραδιάς» που ξεκινούν τις διακοπές τους. Συγκεκριμένα, είναι αυτοί που έχουν προγραμματίσει μακρινά ταξίδια από τον τόπο που διαμένουν, με τον τουριστικό προορισμό τους να απέχει ώρες μακριά από αυτόν.
Η Λάρισα, λόγω του ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, είναι η ιδανική πόλη να σταθμεύσουν μια μέρα…
Φυσικά, έστω και έτσι, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, η οποία όμως τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα…».
Να επισημάνουμε πάνω σε αυτό ότι επί χρόνια σε τοπικά τουριστικά συνέδρια, σε ημερίδες, σε συναντήσεις εμπλεκόμενων με τον τουρισμό Αρχών και φορέων…, τίθεται το ζήτημα της ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης στη Λάρισα. Όλοι οι φορείς και οι επαγγελματικοί κλάδοι, μιλούν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγιναν οι κινήσεις αυτές, που θα οδηγούσαν στην κατάκτησή του.

 

ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Όσον αφορά την εθνικότητα των «τουριστών μιας βραδιάς» που έρχονται στη Λάρισα, η κ. Παπαϊωάννου αναφέρει πως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Ελληνες, ενώ εξαίρεση αποτελούν λίγοι Αμερικάνοι.
Όσον αφορά τους Ελληνες, η Λάρισα γίνεται σταθμός για «νότιους» και για «βόρειους» και συγκεκριμένα για Βορειοελλαδίτες που έχουν προορισμούς νότιες περιοχές της χώρας και «νότιους» που έχουν βόρειους προορισμούς.
Να σημειώσουμε δε, ότι οι Ελληνες επισκέπτες, εκφράζουν θετικά σχόλια για τη Λάρισα, τα οποία αφορούν κυρίως την σταδιακή αλλαγή της εικόνας της τα τελευταία χρόνια. Επαινούν τους πεζόδρομους, την αλλαγή στην αισθητική της εικόνα, ενώ τη χαρακτηρίζουν ως «πιο όμορφη από παλιά, πιο φιλική, πιο ζωντανή… με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Παράλληλα, δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι φεύγουν εντυπωσιασμένοι από τη μεγάλη τοπική εμπορική αγορά και τις πολλές επιλογές που έχει η πόλη σε προσεγμένες καφετέριες και καταστήματα εστίασης.
Τέλος, η κ. Παπαϊωάννου αναφέρει ότι μεγάλη κίνηση σε ξενοδοχεία της Λάρισας, μέσα στο καλοκαίρι, εμφανίζεται και τις επόμενες ημέρες της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου καταφτάνουν γονείς των νέων φοιτητών για να αναζητήσουν σπίτι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass