«Νέος Γολγοθάς για δημότες και επισκέπτες»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 9:25

«Το σχέδιο της διοίκησης Καλογιάννη για τη στάθμευση στην πόλη θα επιφέρει ένταση της φορομπηχτικής πολιτικής και νέο Γολγοθά στους δημότες και τους επισκέπτες» σημειώνει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή το σχέδιο στάθμευσης του Δήμου Λαρισαίων.
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται από την παράταξη «το σχέδιο που παρουσίασε προχθές η διοίκηση Καλογιάννη για τη λειτουργία της στάθμευσης στην πόλη, όχι μόνο δεν έρχεται να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε η υλοποίηση του ΣΒΑΚ, αλλά θα το επιδεινώσει περαιτέρω.
Συγκεκριμένα η ελεγχόμενη στάθμευση θα αφορά 6.200 θέσεις, οι 5.000 θέσεις μόνιμων κατοίκων και οι 1.200 με αντίτιμο βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας στάθμευσης.


Η προγραμματική σύγκλιση όμως ανάμεσα στην παρούσα δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.α. και της παράταξης της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Μαμάκο, είναι περισσότερο από ορατή. Διότι ο κ. Μαμάκος δεν διαμαρτύρεται για την εμπορευματοποίηση της στάθμευσης και του δημόσιου χώρου, αλλά με τη μέθοδο που αυτή θα γίνει. Γι’ αυτό μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καταψήφισε στο σύνολο τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων. Όλοι οι άλλοι με επιμέρους παρατηρήσεις τα ψήφισαν και τα στήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου.
Το παρόν σχέδιο της διοίκησης Καλογιάννη είναι αντιλαϊκό γιατί δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του Δήμου, χρεώνοντας στους δημότες ακόμα και τον δημόσιο χώρο. Ενώ πριμοδοτεί τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης.
Στην ουσία του το σχέδιο θα προβλέπει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως μονοδρομήσεις τμημάτων οδών, αλλά και απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους που έχουν θεσμοθετηθεί ως πεζόδρομοι και σε άλλα σημεία, η στάθμευση στα οποία θα προβλέπει την επιβολή προστίμου. Ταυτόχρονα για να σταθμεύσει κάποιος λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι του θα αποτελεί έναν «Γολγοθά», και μάλιστα με αυστηρά πρόστιμα.
Οι θέσεις μονίμων κατοίκων που προβλέπονται δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Στην πράξη οι θέσεις αυτές δεν θα είναι εξασφαλισμένες για τους κατοίκους καθώς θα χρησιμοποιούνται από επισκέπτες και μη δικαιούχους και η Δημοτική Αστυνομία θα μοιράζει κλήσεις.
Όσο για το σχέδιο δημιουργίας δημοτικών υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Μάλιστα πάει πολύ να μιλάει η παρούσα δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.α. για δημιουργία νέων δημοτικών πάρκινγκ στην πόλη, και ιδιαίτερα για το ακίνητο του πρώην ΙΚΑ, όταν επί δικής της θητείας έχει αποδεσμεύσει δεκάδες στρέμματα πολύτιμης γης στο κέντρο και τις συνοικίες που προβλέπονταν μεταξύ άλλων από το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) η κατασκευή χώρων στάθμευσης οχημάτων όπως π.χ. στην Ολύμπου. Αντίθετα από τη βιασύνη της διοίκησης Καλογιάννη να λήξει το θέμα κατακαλόκαιρο και λίγο πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, διαφαίνεται ότι η πρεμούρα της είναι να περάσει αυτό το «φιλέτο» ιδιοκτησίας των ασφαλισμένων της πόλης στα χέρια του Δήμου, για να το εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας διαφωνεί μ’ αυτή τη μεθόδευση, δηλαδή να ανταλλάξει ο Δήμος την έκταση του πρώην ΙΚΑ με το ακίνητο στο Χατζηχαλάρ. Αντίθετα επιμένουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο του 2010 για ανέγερση νέου κτηρίου στον υπάρχοντα χώρο 2,8 στρεμμάτων περίπου στο κέντρο της πόλης, όπου θα στεγαστούν οι νέες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ».
Καλούμε τον λαό της πόλης να αντιταχθεί σ’ αυτή την πολιτική που αντιμετωπίζει κάθε του ανάγκη ως εμπόρευμα. Μια πολιτική που η διοίκηση Καλογιάννη στον Δήμο Λάρισας υλοποιεί απαρέγκλιτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο τιμόνι της εξουσίας και στοχεύει στην περαιτέρω φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος» καταλήγει η παράταξη, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass