Πέτυχαν παρά τις δυσκολίες

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2023 12:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έβαλε χθες το Υπουργείο Παιδείας, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.
Οι πολυαναμενόμενες βαθμολογίες γνωστοποιήθηκαν στους υποψήφιους των πανελλαδικών, προσφέροντας μια πολυπόθητη ανάσα στους μαθητές που πέρασαν πολλές δυσκολίες και έκαναν αμέτρητες θυσίες, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.


Με την πάροδο των ετών, οι μαθητές αντιμετώπισαν αμέτρητες προκλήσεις στο εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Από τις ατελείωτες νύχτες μελέτης μέχρι τον συντριπτικό φόρτο μαθημάτων, επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή και αφοσίωση.
Ειδικά αυτοί οι μαθητές, που από την εισαγωγή τους στο Λύκειο δοκιμάστηκαν όσο κανένας άλλος, απέναντι σε πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές διαδικασίες αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και δυσκολίες που έφερε μαζί της η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού. Αντ’ αυτού προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιμετώπισαν τεχνολογικά εμπόδια και το συναισθηματικό τίμημα της απομόνωσης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του επίπονου ταξιδιού, οι γονείς υπήρξαν οι ακλόνητοι πυλώνες στήριξης των παιδιών τους. Στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντας ενθάρρυνση, καθοδήγηση και κατανόηση. Οι άοκνες προσπάθειες και οι θυσίες τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
Στα Φάρσαλα όπως και κάθε χρόνο υπήρξαν μαθητές που πέτυχαν καλές βαθμολογίες. Ενδεικτικά σημαντικές βαθμολογίες πέτυχαν οι μαθητές/τριες, Γιώργος Καραμήτρος 19.000 μόρια (1ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Ιορδάνης Μακρυγιάννης 18.850 (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Αναστασία Καραμπούζη 18.750 (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Αθανασία Καραμπούζη 18.500 (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Βασιλική Κριαρά 18.150 (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Έλενα Ατόσογλου 18.130 μόρια (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων), Ευαγγελία Γκέβρου 17.800 (2ο ΓΕΛ Φαρσάλων).
Ενώ πολλοί μαθητές χάρηκαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, υπήρξαν και εκείνοι που δεν πέτυχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Για τους μαθητές αυτούς, είναι ζωτικής σημασίας να θυμούνται ότι μία και μόνο βαθμολογία στις εξετάσεις δεν καθορίζει την αξία τους ή το μέλλον τους. Η πορεία προς την επιτυχία είναι δύσκολη και οι αποτυχίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε ταξιδιού. Είναι σημαντικό για αυτούς τους μαθητές να παραμείνουν προσηλωμένοι, έχοντας θετική σκέψη και ότι δεν καθορίζεται τίποτα από μια προσωρινή αποτυχία. Μπορούν να επιλέξουν να ξαναπροσπαθήσουν το νέο ακαδημαϊκό έτος, οπλισμένοι με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Εναλλακτικά, μπορούν να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια και να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντά τους. Οι ευκαιρίες είναι άφθονες και η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από διάφορες διαδρομές.
Τώρα καθώς οι μαθητές περιμένουν με ανυπομονησία τις βάσεις εισαγωγής για τις σχολές προτίμησης, είναι ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που θα τους δώσει την ευκαιρία να αναζωογονηθούν και να επαναφορτιστούν οι δυνάμεις τους για τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass