Κηδεύτηκε ο «απόμαχος» οδοντίατρος Πελοπίδας Μπίζος

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 14:30

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
«Έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή ο Ελασσονίτης «απόμαχος» οδοντίατρος Πελοπίδας Μπίζος, σε ηλικία 84 ετών.


Ο εκλιπών, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ξεχώριζε για το μειλίχιο και την ευγένεια του χαρακτήρα του. Aπλός και σεμνός, μετριοπαθής και συνετός, άτομο με ευαισθησίες, σοβαρός και υπεύθυνος ως επιστήμων, προσέφερε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της οδοντιατρικής επιστήμης. Πλήθος Ελασσονιτών και όχι μόνο βρήκε ανακούφιση, φροντίδα και περίθαλψη από τα χέρια του. «Διακόνησε» την επιστήμη του με αξιοσημείωτη «ευλάβεια» στις αρχές της. Αγαπητός και ευχάριστος, με πνευματώδες χιούμορ και εύστοχα σχόλια στις παρέες του.
Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ευθυμία (Έφη) Χλωροκώστα – Μπίζου, τα παιδιά του Βασιλική (εκπαιδευτικό – φιλόλογο) και Χρήστο (ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων – ψυκτικό) και τον αδελφό του Δημήτρη με τις οικογένειές τους. Ευτύχησε να χαρεί και δύο εγγόνια.
Στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.
Στο «τελευταίο αντίο» του Ελασσονίτη οδοντιάτρου έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρώην δήμαρχος – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Νίκος Ευαγγέλου, αυτοδιοικητικοί, ο πρώην βουλευτής Λευθέρης Κυριακού, ο πρώην έπαρχος Ελασσόνας Ζήσης Γιώτσας, επαγγελματίες, πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του εκλιπόντος, μέλη της «ιατρικής οικογένειας» και δεκάδες Ελασσονίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass