Επισημάνσεις προβλημάτων...

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 14:08

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Βραχάκια Βελίκας. Μπροστά το απέραντο γαλάζιο, βόρεια η ξακουστή,

πανέμορφη παραλία «Μπούκα», νότια όλη η ακτογραμμή Βελίκα, Σωτηρίτσα, Αγιόκαμπος, με φόντο το Πήλιο. Το σημείο μοναδικό, στάση για τον καθένα για μια φωτογραφία.
Αυτά είναι τα θετικά. Τα αρνητικά τα επισημαίνει αναγνώστης της εφημερίδας: Ο χώρος πριν λίγα χρόνια, λέει, ήταν περιφραγμένος με καλαίσθητο φράχτη, ο οποίος παρείχε την απαραίτητη προστασία αφού από κάτω είναι γκρεμός αρκετών μέτρων. Ο φράχτης χάλασε με τον καιρό και, αντί να επιδιορθωθεί, τον απέσυραν τελείως. Όπως απέσυραν, λέει, και το μεγάλο ξύλινο κιόσκι όταν αυτό χάλασε, κιόσκι όπου ο κόσμος καθόταν και χάζευε το πέλαγος, την ανατολή του ήλιου μέσα από τη θάλασσα ή τις παραλίες από τη μία και την άλλη πλευρά. Πέραν αυτών των δύο, που καλό θα ήταν λέει να επανατοποθετηθούν, ο ίδιος φίλος αναγνώστης παρατηρεί ότι υπάρχει στον χώρο μια πολύ μεγάλη κατεστραμμένη πινακίδα που με τη σειρά της κι αυτή καταστρέφει το τοπίο και αναρωτιέται γιατί κάποιος δεν τη διορθώνει ή δεν την απομακρύνει αν στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται.
Τελευταία παρατήρηση αφορά μια ωραία πέτρινη βρύση που με το δροσερό της νερό ξεδιψάει τον περαστικό. Η βρύση δείχνει να έχει πάρει επικίνδυνη κλίση προς τα πίσω σαν να έχει καθιζάνει το έδαφος κι επειδή από πίσω είναι γκρεμός και παραλία, ο αναγνώστης -επειδή, όπως τονίζει, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν- παρακαλεί την όποια αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγιάς να προστρέξει στον χώρο, να ελέγξει τη βρύση κι αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα στήριξής της να δώσει άμεσα λύση... (λύση να δώσει, όχι να την απομακρύνει κι αυτή)...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass