Σε ιδιώτη το σύστημα διαχείρισης πεζοδρόμων

«ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ - ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΙ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2023 13:25

Σε ιδιώτη θα ανατεθεί η λειτουργία συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων, στον Δήμο Λαρισαίων, όπως δήλωσε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Ντίνος Διαμάντος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής

της γενικής υπηρεσίας «Συντήρηση και λειτουργία συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων».
Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο προβλέπεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων, για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.294.872 ευρώ. «Ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό γι’ αυτή τη διαδικασία και ως εκ τούτου θα ανατεθεί σε ιδιώτη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τρεις προτάσεις ψηφισμάτων καταδίκης της σύλληψης και φυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας Διονύσιου Φρέντι Μπελέρι και συμπαράστασης στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, κατατέθηκαν χθες από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά» και «Λαρισαίων Κοινόν», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.
Όλες συγκλίνουν στην άποψη ότι αυτή η ενέργεια του Αλβανικής Κυβέρνησης προσκρούει στο κράτος δικαίου και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ καλούν την Αλβανική Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρι.
Εγκρίθηκε η πρόταση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης.
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στο τέλος του 2024 θα ολοκληρωθεί το Προσκήνιο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτη.
«Σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες εσωτερικών επενδύσεων. Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο» επισήμανε ο κ. Σούλτης και ανάφερε ότι το κόστος του ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά
1,5 εκατ. προέρχεται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων και 5 εκατ. ευρώ από χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παράταση ολοκλήρωσης εργασιών στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στον Αγιο Γεώργιο, εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία από το σώμα. Σύμφωνα με τον κ. Σούλτη «στόχος είναι το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».
ΦΥΛΑΞΗ ΞΕΝΩΝΑ
Αυξήθηκε το κόστος φύλαξης του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, λόγω της αύξησης των μισθών των εργαζομένων της εταιρείας. Εγκρίθηκε χθες, κατά πλειοψηφία, η δεύτερη αναπροσαρμογή τιμών της εν λόγω σύμβασης, που υπέγραψε ο Δήμος Λαρισαίων με τον φορέα «Νάνης Π. Δημήτριος- NANIS SECURITY».
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Στην ειδική συνεδρίαση ερωτήσεων που ακολούθησε, συζητήθηκε η ερώτηση του κ. Κων. Αργυρόπουλου της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» με θέμα: «Ανακύκλωση -τέλος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων-μέτρα δράσεις από τον Δήμο Λαρισαίων».
«Είμαστε τελευταίοι στην ανακύκλωση σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος και πρότεινε «ο Δήμος Λαρισαίων να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανακύκλωση, αυξάνοντας το ποσοστό των απορριμμάτων που πάνε για ανακύκλωση, ενώ παράλληλα να διεκδικήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξή της».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καφφές, απαντώντας, παρουσίασε μια σειρά δράσεων της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στη Λάρισα υπάρχουν σήμερα 2.450 κάδοι ανακύκλωσης περισσότεροι από τους κατοίκους που αναλογούν».
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
«Εγκατάλειψη των εργατικών κατοικιών του Αγίου Θωμά» κατήγγειλε χθες ο κ. Αργυρόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν προβλήματα με κατεστραμμένους δρόμους και πεζοδρόμια.
Όπως σημείωσε ο κ. Σούλτης «Προκηρύχθηκε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά και οι δρόμοι θα αποκατασταθούν με την ολοκλήρωσή του.
Παράλληλα προχωρά εργολαβία για την ανακατασκευή μέρους των πεζοδρομίων. Ανακατασκευάσαμε τα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολεία και σύντομα ξεκινά και το έργο της ΣΕΑ για την αλλαγή του φωτισμού, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε όλη τη Λάρισα μέχρι τέλος του χρόνου».
Να σημειωθεί ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και δημαρχεύων ήταν ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης. Επίσης απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Θανάσης Μαμάκος, τον οποίο αναπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τερζούδης.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass