Ανοίγει το «Εργαστήρι Ζωής» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2014 18:13 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:26

Της Λένας Κισσάβου

Με φιλόδοξα σχέδια και υψηλούς στόχους, αλλά και με σημαντικές προσωπικότητες να στηρίζουν την αρχή όλων αυτών, το «Εργαστήρι ζωής» είναι έτοιμο να μπει δυναμικά στη ζωή της Λάρισας και όχι μόνο, ξεκινώντας τη δράση του από σήμερα κιόλας.

Θ’ ανοίξει τις πύλες του διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Μανωλάκη, στις 7 μ.μ., όπου στεγάζεται, για να το γνωρίσουν οι πολίτες, παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Κατερίνας Παπακώστα, της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Μιχάλη Κατρίνη, εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων που στήριξαν τη δημιουργία του, για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα του Κέντρου Πρόληψης  των Εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας, «Ορφέας» του ΟΚΑΝΑ.

Για το γεγονός έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου καθώς και εργαζόμενοι, αναγγέλλοντας τόσο την έναρξη λειτουργίας του χώρου, όσο και τα μελλοντικά σχέδια τους.

«Οι ποικίλες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν, θα έχουν βαθύτερο σκοπό, από την ψυχαγωγία και τη μάθηση των παιδιών. Κι αυτός είναι να παρουσιάσουν στα παιδιά τον δημιουργικό δρόμο ζωής, που έρχεται σε αντίθεση με αυτόν των εξαρτήσεων», υποστήριξε η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λίτσα Λιακούλη, η οποία συμπλήρωσε ότι η δράση του «Εργαστηρίου Ζωής», δεν θα παραμείνει στα στενά πλαίσια του Δήμου Λαρισαίων, αλλά θα εξαπλωθεί σε όλους του Δήμους του Νομού Λάρισας, προτείνοντάς τους να υπογραφεί με τον καθένα, ανάλογη προγραμματική σύμβαση συνεργασίας- σύμπραξης.

Η κ. Λιακούλη δήλωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλος πυρήνας εθελοντών που θα βοηθήσουν επικουρικά στις δράσεις, στις οποίες καλούνται να συμπράξουν όλοι οι εταίροι του Κέντρου του ΟΚΑΝΑ, που είναι μεταξύ άλλων εκτός των Δήμων και επιστημονικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς κ.α. 

Για το πρόγραμμα των εγκαινίων σήμερα, ανακοίνωσαν ότι το χαρακτηρίζει …μια άλλη εποχή και ειδικότερα η κ Λιακούλη ανάφερε: «Έχουμε προετοιμάσει μια πανηγυρική εκδήλωση «εποχής», με νότες νοσταλγίας της παλιάς Λάρισας, με συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών του τόπου μας, έκθεση προϊόντων των παραγωγικών φορέων, μουσική και δρώμενα από παιδιά, με τη σύγχρονη τέχνη να συναντά την παράδοση και την πρόληψη να ταξιδεύει μέσα από τα μονοπάτια του πολιτισμού.

Στο «Εργαστήρι Ζωής», κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα εκτεθούν έργα Λαρισαίων καλλιτεχνών, ζωγράφων και εικαστικών,  καθώς και έργα του αείμνηστου μεγάλου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα στο ισόγειο του κτιρίου να περιηγηθούν σε εκθέματα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίων Αναργύρων «Νοσταλ-γαία», του Συλλόγου Ανέργων Λάρισας «Ηλιαχτίδα», του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, όλοι μαζί θα φωταγωγήσουμε το κτίριο σε μια τελετή ανάδειξης των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών στοιχείων του, με τη μουσική υπόκρουση του σαξοφωνίστα Βασίλη Νίκου και του πιανίστα Βασίλη Γκέκα, που θα μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της παλιάς τζαζ μουσικής .

Ο Λαρισαίος μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες με την Αμαλία Σδρόλια και τον Αστέριο Τσέτσιλα, των οποίων τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελένη Ψύρρα.

Χωρίς τα μικρά παιδιά, χωρίς τα μάτια της δικής τους ψυχής, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος, γι’ αυτό θα συμμετέχουμε στο κυνήγι της ευτυχίας, μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της σχολής χορού «Έκφραση» και του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου με την καλλιτεχνική επιμέλεια της  Δέσποινας   Μπουνίτση  και με πρωταγωνιστές 15 μικρούς ηθοποιούς που θα μας μάθουν να κοιτάζουμε «Έξω από το παράθυρο» .  

Οι «Βrazilentina“ θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος της βραδιάς με μουσικά ακούσματα από την Βραζιλία και την Αργεντινή.      

Η αυλή μας είναι πέτρινη… Οι καρέκλες μας ψάθινες και τα τραπέζια μας παλιού καφενείου. Τα κεράσματά μας παραδοσιακά λουκούμια, στραγάλια και καφές στη χόβολη, τσίπουρο και κρασί Τυρνάβου και στο τέλος γλυκό του κουταλιού, χαλβάς Φαρσάλων.

Ο γνωστός χαλβαδοποιός των Φαρσάλων, Αχιλλέας  Καραχάλιος, θα είναι μαζί μας και θα φτιάξει μπροστά μας το μοναδικό αυτό προϊόν».

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΜΑΞΑ

Σύμφωνα με την κ. Λιακούλη: «Πριν την έναρξη των εγκαινίων, στις 17:30 το απόγευμα, μπροστά στο κτίριο, θα υπάρχει παραδοσιακή άμαξα με άλογα και θα μεταφέρει δωρεάν τα μικρά και… μεγάλα παιδιά σε μια όμορφη βόλτα γύρω από την πόλη».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass