Διαμαρτυρία για την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου

ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΑΙ ΔΔΕ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 13:55

Μετά από την παρέμβαση της περασμένης Τετάρτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για το θέμα της ίδρυσης Πρότυπου Σχολείου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι παρέμβαση της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου στα γραφεία της

Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου επιδόθηκε η ενυπόγραφη άρνηση των εκπαιδευτικών στη δημιουργία Πρότυπου Σχολείου και ζητήθηκε να ενημερωθεί η Υπουργός, ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη για δημιουργία του.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής: «Το Υπουργείο Παιδείας με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιχειρεί να περάσει την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου (Γυμνασίου-Λυκείου) στον Νομό της Λάρισας, παρά την εκφρασμένη αντίθεση της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας. Χωρίς διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους που είναι οι καθηγητές/-τριες και οι μαθητές/-τριες με τους γονείς τους προσπάθησε να αποσπάσει και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας. Μετά από παρέμβαση της τοπικής ΕΛΜΕ -όπου ενημερώθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι- η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τελικά να δώσει το «πράσινο φως» στη δημιουργία ενός σχολείου που τίποτα δεν θα προσφέρει στα παιδιά του νομού μας. Εξηγήθηκε με σαφήνεια τόσο το ζήτημα της ψευδοαριστείας που καλλιεργεί η κ. Κεραμέως και το πως η δημιουργία Προτύπων Σχολείων οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών/-τριών όσο και το ζήτημα της εργασιακής αβεβαιότητας που επικρατεί στον συγκεκριμένο τύπο σχολείων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με την ΕΛΜΕ και τους καθηγητές/-τριες, προχωρώντας στην απόσυρση του ζητήματος. Όνειδος αποτελεί για τον κλάδο η τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου που υπήρξε και πρόεδρος της ΕΛΜΕ, η οποία ζήτησε να ψηφιστεί η ίδρυση του Πρότυπου Σχολείου ταυτιζόμενη πλήρως με την Υπουργό!
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο το Υπουργείο μία βδομάδα πριν τις εκλογές να προχωρά σχεδόν κρυφά από την εκπαιδευτική κοινότητα στην πραγματοποίηση τέτοιων σοβαρών αλλαγών. Η άποψή μας είναι πως το ελληνικό δημόσιο σχολείο χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, με παράλληλη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και όχι δημιουργία «ζωνών» ψευδοαριστείας, που στην ουσία αυξάνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass