Παρενόχληση εκπαιδευτικών από Συμβούλους Εκπαίδευσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 13:01

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη στάση ορισμένων Συμβούλων Εκπαίδευσης στην ατομική αξιολόγηση.


«Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης ως εντολοδόχο επιθεωρητή, με αποκλειστική αποστολή να επιβάλει την αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση ακόμη και παραμονές των εκλογών, ενώ όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν παγώσει. Επιχειρείται η υποταγή των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση, αγνοώντας ακόμη και τη συμμετοχή στην απεργία αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ορισμένοι/-ες εξ αυτών, «βασιλικότεροι του βασιλέως», φαίνεται να παρενοχλούν συστηματικά νεοδιόριστους συναδέλφους μας (κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και τηλεφωνημάτων ή SMS), προκειμένου να τους δεχτούν ως αξιολογητές. Επιχειρούν συναντήσεις εκτός εργασιακού χώρου και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να προτείνουν διδασκαλία με σκοπό την αξιολόγηση σε άλλους/-ες μαθητές/-τριες από αυτούς/-ες που διδάσκει ο/η εκπαιδευτικός τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά! Είναι σαφές ότι παρόμοια συμπεριφορά δεν συνάδει με τον ρόλο του «συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης» στα σχολεία. Όσοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ακολουθούν τέτοιους δρόμους επιβολής της αξιολόγησης θα βρουν δυναμικά απέναντι το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass