Αλαλούμ με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

*ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ *ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 13:46

Αλαλούμ επικρατεί για ακόμα μία φορά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, αφού η κόντρα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την Πανσπουδαστική για το ποιος είναι ο νικητής των εκλογών καλά κρατεί. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει την πρώτη θέση στον εαυτό της με ποσοστό 40,31% έναντι 26,45%

της Πανσπουδαστικής, ενώ η ΠΚΣ δίνει την πρώτη θέση στον εαυτό της, αναφέροντας ότι είχε και άνοδο κατά 2.874 ψήφους με ποσοστό 35,15% έναντι 26,36% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Αυτό όσον αφορά τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των ΑΕΙ, αν και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όλοι είναι θεατές στο ίδιο έργο.
Τα αποτελέσματα που εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη φέρνουν πρώτη δύναμη με ποσοστό 53,84% και αναλυτικότερα διαμορφώνονται ως εξής:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ    2.733
ΕΓΚΥΡΑ    2.632
ΑΚΥΡΑ    101
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ    1417    53.84%
ΠΑΣΠ    0    0%
ΠΚΣ    500    19%
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ    0    0%
ΕΑΑΚ    122    4.64%
ΔΙΚΤΥΟ / ΜΠΛΟΚΟ    0    0%
ΔΙΑΦΟΡΑ    547    20.78%
Τα αποτελέσματα, όμως, που εξέδωσε η Πανσπουδαστική ΠΚΣ (παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δείχνουν εκείνη πρώτη δύναμη, με ποσοστό 38,96% έναντι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με μόλις 15,84%. Διαφορά υπάρχει και στον αριθμό που δηλώνουν ως ψηφίσαντες, αφού η ΠΚΣ ισχυρίζεται ότι ψήφισαν 3.249 φοιτητές, δηλαδή 516 περισσότερα άτομα από όσα δηλώνει η ΔΑΠ. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Πανσπουδαστική έχουν ως ακολούθως:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ    3.249
ΕΓΚΥΡΑ    3.088
ΑΚΥΡΑ    161
ΠΚΣ    1203 (38,96%)
ΔΑΠ    489 (15,84%)
ΠΑΣΠ    4 (0,13%)
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ     123 (3,98%)
ΕΑΑΚ    168 (5.44%)
ΔΙΚΤΥΟ / ΜΠΛΟΚΟ    20 (0,65%)
ΔΙΑΦΟΡΑ    992 (32,12%)

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ…
Εν τω μεταξύ, και ενώ οι δύο μεγάλες παρατάξεις «σφάζονται» για το ποιος κέρδισε τις εκλογές, έρχονται και τα φοιτητικά σχήματα των αριστερών δυνάμεων να ρίξουν λάδι στη φωτιά, αναγνωρίζοντας την πρωτιά της Πανσπουδαστικής, μιλώντας ακόμη και για ψήφο προειδοποίησης προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
*Πάντως η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιλά για νοθείες και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη νίκη τους. «Απόσταση καθαρής νίκης από την Πανσπουδαστική παρά τις εκτεταμένες νοθείες, πολύ χαμηλά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για 36η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατακτά την πρώτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών με ποσοστό 40,3%. Οι φοιτητές για μία ακόμα χρονιά επιβεβαίωσαν ότι οι ιδέες, οι προτάσεις και η παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια εξακολουθούν να εκφράζουν την πλειοψηφία. Αναλυτικά, σε πάνω από 50.000 ψηφίσαντες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει σπάσει το φράγμα των 20.000 ψήφων, αφήνοντας την Πανσπουδαστική καθαρά δεύτερη με περίπου 13.100 ψήφους. Η ΠΑΣΠ κινείται λίγο κάτω από τις 6.000 ψήφους, ενώ το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεπερνά τις 1.000 ψήφους σε πανελλαδικό επίπεδο. Χιλιάδες φοιτητές προσήλθαν από το πρωί της Τετάρτης στις κάλπες για να στηρίξουν τις θέσεις μας. Στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, η απάντηση των φοιτητών ήταν ξεκάθαρη. Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ένα ασφαλές, δημοκρατικό, σύγχρονο και εξωστρεφές Πανεπιστήμιο νίκησε για ακόμα μία φορά» αναφέρει χαρακτηριστικά.
*Ο γραμματέας της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής έκανε δήλωση για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, στην οποία αναφέρει ότι Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές, απέναντι στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. «Στις φοιτητικές εκλογές, χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής! Η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια των φοιτητικών εκλογών! Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αλλοιώσει τη φωνή της νέας γενιάς, που ακούστηκε πιο δυνατά και με άνοδο της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές». «Οι φοιτητές άφησαν ξανά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη δεύτερη θέση. Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και «μαγειρέματος» των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές νίκησαν! Η μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τη σημερινή και κάθε επόμενη κυβέρνηση ότι θα βρει τους φοιτητές αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους!» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.
*Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών αποδοκιμάστηκαν ήδη οι πολιτικές Μητσοτάκη και οι νέοι και οι νέες δίνουν ραντεβού στις 21 Μαΐου για την πολιτική αλλαγή, σημειώνει με ανάρτησή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημαντική πρώτη καταγραφή του Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών σε περισσότερες από 110 σχολές, όπου συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες, στέλνει ενθαρρυντικό μήνυμα για το μέλλον. Αυτό το μέλλον θα το φτιάξουμε μαζί, φοιτητές και φοιτήτριες. Στον αγώνα μας αυτόν θα δώσει ώθηση η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εθνικές εκλογές και η εφαρμογή του προγράμματός του για την Παιδεία και συνολικά για τη χώρα από την πρώτη κιόλας ημέρα», όπως υπογραμμίζεται.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass