ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΛΗΣ:

Θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη της οικονομίας

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 8:30

Για τις πολιτικές του προτεραιότητες, για το πώς προέκυψε η σχέση του με την πολιτική, για τους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση», μιλά σήμερα στην «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής στον Ν. Λάρισας, Παναγιώτης Χατζηπλής.


«Η Ελληνική Λύση αντιπροσωπεύει για εμένα τη νέα προσέγγιση στην πολιτική, πέρα από το αναχρονιστικό δίπολο αριστερά-δεξιά» τονίζει προσθέτοντας πως «λόγω και της εμπειρίας μου θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη της προστιθέμενης αξίας της οικονομίας και των μισθών»...

* Πείτε μας λίγα λόγια για το ποιος είστε, κ. Χατζηπλή;
- Η καταγωγή μου είναι από Φάρσαλα από τον πατέρα μου, Σαρακατσάνος, και από τη Λάρισα από τη μητέρα μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, διατηρώντας τη σχέση μου με τη Λάρισα, όπου υπηρέτησα και τη θητεία μου στην 110 Π.Μ. στην Πολεμική Αεροπορία. Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το επάγγελμά μου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με έμφαση στα Χρηματοοικονομικά, δηλαδή εξαγορές-συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, αξιολόγηση επενδύσεων, επιχειρηματικά σχέδια κ.ά. Έχω δουλέψει στη διεθνή Συμβουλευτική Deloitte στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, όπου έμεινα 14 χρόνια δουλεύοντας και στη Συμβουλευτική PWC (Price Waterhouse Coopers), αλλά και ανεξάρτητα.

* Και πώς προέκυψε η σχέση με την πολιτική;
- Παρακολουθούσα πάντοτε την πολιτική, αφού επηρεάζει τις επιχειρήσεις. Αυτό μεγάλωσε με τα μνημόνια, καθώς βιώναμε πολύ έντονα στο εξωτερικό ως Έλληνες τη δυσφημιστική επίθεση στη χώρα μας, στο πλαίσιο της καταστροφικής επιδρομής του ΔΝΤ. Έτσι, άρχισα να αρθρογραφώ προτείνοντας και επενδύσεις, κάτι που εξελίχθηκε σε πολιτική δραστηριότητα μέσα από την Ελληνική Λύση, ειδικά αφού αποφάσισα να επιστρέψω το 2019. Έτσι έγινε και η προσέγγιση με το κόμμα, μέσω της αρθρογραφίας μου στο analyst.gr του κ. Βασίλη Βιλιάρδου, βουλευτή της Ελληνικής Λύσης. Μετά τις εκλογές, συνέχισα και ως επιστημονικός συνεργάτης του. Έχω συμμετάσχει επίσης σε ομογενειακές οργανώσεις και στην ίδρυση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».

* Γιατί Ελληνική Λύση;
- Η Ελληνική Λύση αντιπροσωπεύει για εμένα τη νέα προσέγγιση στην πολιτική, πέρα από το αναχρονιστικό δίπολο αριστερά-δεξιά κατά διεθνείς τάσεις. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης αυτό δεν έχει σημασία, όπως φάνηκε με τα μνημόνια και τον δικαιωματισμό όπου τα συστημικά κόμματα εφαρμόζουν τα ίδια. Το βασικό στοίχημα σήμερα είναι το παγκοσμιοποίηση ή πατρίδες (λαοί όπως το λένε άλλοι). Διεκδικούμε τον έλεγχο της χώρας βάζοντας πρώτα τα συμφέροντά της, δηλαδή των πολλών (αυτό που λέμε «Πρώτα η Ελλάδα»). Εκτός αυτού, η Ελληνική Λύση έχει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν υπάρχει πολιτική ανεξαρτησία και ευημερία, παρά μοιράζονται επιδόματα φτώχειας market pass. Αντιπροσωπεύουμε έναν πατριωτισμό με σχέδιο και όχι κραυγές που ρίχνουν νερό στον μύλο των απολυταρχικών διακυβερνήσεων και τον αποκλεισμό.

* Γιατί βάζετε υποψηφιότητα;
- Η υποψηφιότητα παρέχει τη δυνατότητα να ακούσεις από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τα αποτελέσματα των πολιτικών. Είναι όμως μια αμφίδρομη σχέση, αφού επίσης ενημερώνουμε τον κόσμο για τις προτάσεις μας. Φυσικά παρέχει και τη δυνατότητα για πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Σε αυτό όμως έχει σημασία η αξία που φέρνει κάποιος στη Βουλή.

* Ποιες είναι οι πολιτικές προτεραιότητές σας;
- Προσωπικά λόγω και της εμπειρίας μου θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη της προστιθέμενης αξίας της οικονομίας και των μισθών. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη βιομηχανία-τεχνολογία που είναι κρίσιμα στον 21ο αιώνα, αλλά και για να μείνουν οι νέοι στον τόπο. Σημαντικό για αυτό και η αναθεώρηση της καταστροφικής ενεργειακής πολιτικής που ανεβάζει το κόστος. Έτσι μπορεί αυτός ο πλούτος να μοιραστεί στην κοινωνία. Το ίδιο μπορεί να γίνει και μέσα από τον αγροτικό τομέα με τις συναρπαστικές νέες τεχνολογίες αυτοματισμών και γεωργίας ακριβείας που μειώνουν τη χειρωνακτική εργασία. Βραχυπρόθεσμα βέβαια προέχει η ενίσχυσή του λόγω αύξησης κόστους. Ο Νομός Λάρισας συνδυάζει όλους τους τομείς, όπως και τουρισμό, οπότε έχει πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον και για αποκέντρωση με το κατάλληλο πρόγραμμα. Εκτός αυτών απασχολούν και θέματα πιο τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η κατασκευή επιτέλους του δρόμου Φάρσαλα-Λάρισα που αναδείξαμε πρώτοι σε αυτήν τη Βουλή, ο σιδηρόδρομος, που επίσης αναδείξαμε τα προβλήματα και άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass