Γέμισαν άλση και ακρογιαλιές

Από Λαρισαίους για τον ερχομό της άνοιξης

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2023 14:10

Πρωτομαγιά χθες κι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης βρήκε τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες στις πορείες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και μετά τη διαδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα ο κόσμος ξεχύθηκε στην εξοχή για να πιάσει τον Μάη.

Έχοντας βάλει στο πορτμπαγκάζ ψησταριές και όλα τα απαραίτητα σύνεργα άλλοι κατευθύνθηκαν στο Αισθητικό Άλσος -όπου ο Δήμος είχε οργανώσει εκδηλώσεις με λαϊκή μουσική- και άλλοι προς τη Γεωργική Σχολή, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν κανονίσει να μαζευτούν σε σπίτια φίλων και συγγενών και να γιορτάσουν οικογενειακά, ένεκα και του καλού καιρού, αν και ο ήλιος έπαιζε «κρυφτούλι» με τα σύννεφα. Και κάπως έτσι το κέντρο της πόλης ερήμωσε, ενώ οι συνοικίες και  το ποτάμι γέμισαν από μυρωδιές που σου άνοιγαν την όρεξη και τραγούδια ακούγονταν από παντού.
Οι περισσότεροι, βέβαια, εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο για να αποδράσουν από τη Λάρισα και πήγαν να ανοίξουν τα εξοχικά σε θάλασσα και βουνά, μιας και έπονται κι άλλα τριήμερα σιμά κοντά, όπως του Αγίου Αχιλλίου και του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, τα παράλια της Αγιάς έσφυζαν από ζωή, καθώς πολλών η καρδιά τους λαχτάρισε να δει λίγο θάλασσα και να απολαύσει το πρώτο παγωτάκι του καλοκαιριού και ένα τσιπουράκι ατενίζοντας το βαθύ γαλάζιο. Υπήρξαν, βέβαια, και κάποιοι που πιο τολμηροί γαρ έκαναν την πρώτη της βουτιά, μιας και όπως έλεγαν τα νερά δεν ήταν κρύα, αλλά το αεράκι με το που έβγαιναν από τη θάλασσα ήταν το θέμα. Άλλωστε, μια βουτιά και ένα μακροβούτι για το καλό ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αυτοί που το χάρηκαν πιο πολύ όμως ήταν οι μικροί της παρέας που έχτισαν τα πρώτα κάστρα τους στην άμμο και μιας και είχαν άπλετο χώρο στην παραλία, αφού αυτή δεν είχε γεμίσει από ομπρέλες και ξαπλώστρες, κατάφεραν να μεγαλουργήσουν χτίζοντας ολόκληρο οικισμό. Υπήρξαν κι αυτοί βέβαια που μετάνιωσαν που δεν φόρτωσαν τον χαρταετό στις αποσκευές τους, καθώς με το αεράκι που είχε άνετα θα μπορούσαν να τον υψώσουν ψηλά στον ουρανό.
Την παράσταση, όμως, της μέρας έκλεψαν τα στεφάνια που έφτιαξαν και στόλιζαν σπίτια και αυτοκίνητα. Έτσι, έβλεπε κανείς μαμάδες και μπαμπάδες πιάνοντας από το χέρι τα πιτσιρίκια να μαζεύουν αγριολούλουδα για να φτιάξουν ένα στεφάνι, λίγο παραδίπλα εφήβους να συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει το πιο όμορφο στεφάνι και παράλληλα να προσφέρουν ένα άνθος στο αίσθημά τους επιχειρώντας να κάνουν μια ρομαντική κίνηση και να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Ενώ ακόμη κι αυτοί που δεν έφτιαξαν στεφάνι, στόλισαν το αυτοκίνητό τους με μια ανθοδέσμη λουλουδιών στο καπό, πιάνοντας μ’ αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο τον Μάη. Δεν έλειψαν και τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς και άλλων δέντρων, που αντικαθιστούσαν αυτά με τα άνθη, κοντράροντάς τα στα «ίσα» σε ομορφιά και χάρη.
Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass