Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Απρ 2023 14:06

Ιατρικοί έλεγχοι σε γυναίκες στην ΤΟΜΥ Αγ. Γεωργίου

Η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας, θα πραγματοποιείται

έως 30 Ιουνίου παρέμβαση με θέμα: «Ημέρα Γυναίκας - Προσυμπτωματικός έλεγχος». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα εκτιμάται η ανάγκη των γυναικών για έλεγχο και όπου κρίνεται θα συνταγογραφείται μέτρηση οστικής πυκνότητας (Μ.Ο.Π.), μαστογραφία και δοκιμασία κατά Παπανικολάου (test pap). Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. επικοινωνίας: 2410-236.742. Η δράση/παρέμβαση πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Τον μαχαίρωσε για τα μάτια μιας γυναίκας

ΑΣΧΗΜΗ ΤΡΟΠΗ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ ΔΥΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ

Ασχημη κατάληξη προσέλαβε το ξενύχτι δυο φίλων Αλβανών υπηκόων αφού ο ένας βρέθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τραυματισθεί στο δάχτυλα από το μαχαίρι του φίλου του και ο δεύτερος βρίσκεται πλέον κρατούμενος και μάλιστα χωρίς να διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα θα απελαθεί.
Οι δυο 37χρονοι και άλλοτε πλέον φίλοι προχθές βράδυ – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - βρισκόταν σε καφενείο χωριού της Ελασσόνας και εκεί που τα έπιναν ξεκίνησε μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους για τα μάτια μιας γυναίκας. Με αποτέλεσμα ο 37χρονος δράστης με ένα μικρό μαχαίρι να τραυματίσει τον συνομήλικο ομοεθνή του στα τρία δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Ελασσόνας ενώ χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών όπου, μετά την απαγγελία κατηγοριών παραπέμφθηκε στον Ανακριτή. Οπου έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ενώ παραμένει κρατούμενος. Στο μεταξύ από τον έλεγχο πρόεκυψε ότι ο 37χρονος δράστης εισήλθε παράνομα λάθρα στην Ελλάδα μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και δεν διαθέτει έγγραφα παραμονής του.

 

Εκαιγαν σε οικόπεδο κλεμμένα καλώδια

ΜΕ 185 ΚΙΛΑ ΧΑΛΚΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός 33χρονου Ρομά, κοντά στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού δίπλα από εμπορικό κέντρο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 135 κιλά χαλκού. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο άγνωστος έκαιγε διάφορα υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Προχθές το απόγευμα αστυνομικοί του ΑΤ Κιλελέρ μετέβησαν στην περιοχή για να εντοπίσουν δύο Ρομά ηλικίας 33 και 37 ετών να βρίσκονται μέσα στο περιφραγμένο οικόπεδο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 33χρονου. Δίπλα τους βρήκαν υπολείμματα φωτιάς με λιωμένα καλώδια που προέρχονταν από καύση, καλώδια τα οποία στο εσωτερικό τους περιείχαν χαλκό. Στο οικόπεδο βρέθηκαν επίσης 4 σακιά, που περιείχαν χαλκό συνολικού βάρους 185 κιλών, χαλκό που κατά την ΕΛ.ΑΣ. προερχόταν «από την καύση καλωδίων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι δράστες και κατασχέθηκαν». Οι δύο Ρομά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αλλά και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος. Διάσταση για την οποία το ΑΤ Κιλελέρ έχει εγγράφως ενημερώσει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έπειτα από καταγγελία, ενώ η έκθεση αυτοψίας που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

 

Κλείνει από σήμερα η Κοιλάδα των Τεμπών

Στο πλαίσιο των εργασιών τακτικής επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από την ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκαν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς: Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, από τον κόμβο Αμπελακίων έως τον κόμβο Ομολίου, σήμερα Τετάρτη (26-04-2023) και αύριο Πέμπτη (27-04-2023) κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00, για την οποία θα εφαρμοστεί το παρακάτω τυπικό σχέδιο των ΟΜΟΕ ΣΕΕΟ: Κόμβος Αμπελακίων επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη - Λεπτοκαρυά. Κόμβος Ομολίου επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Αποκλεισμός των χώρων στάθμευσης εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, δύο ώρες πριν από την έναρξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την αποφυγή εγκλωβισμού κάποιου χρήστη εντός της Κοιλάδας, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της. Κατά τη διάρκεια του ολικού αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από τον Αυτοκινητόδρομο (νέο τμήμα Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των σηράγγων).


Εως 31 Δεκεμβρίου η απογραφή και κυκλοφορία τρακτέρ
Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται η προθεσμία απογραφής και κυκλοφορίας των γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-5-1998 και δεν φέρουν διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής εγκεκριμένου τύπου, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην απόφαση, που υπογράφει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, τονίζεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων γεωργικών ελκυστήρων υποχρεούνται να εφοδιαστούν με την εν λόγω τύπου διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής εγκεκριμένου τύπου.

 

 Ενημερωτική εκδήλωση για τον εχθρό των αμπελιών

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ευδεμίδα, τρόποι αντιμετώπισης του σημαντικότερου εχθρού της Αμπέλου, Εφαρμογή της Παρεμπόδισης Σύζευξης της Ευδεμίδας (Κομφούζιο) στο Αμπέλι» διοργανώνουν ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου, στις  7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, με ομιλητές τους Δημήτρη Σταυρίδη, προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, αναπληρωτή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας, Παναγιώτη Μυλωνά, αν. διευθυντή Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Γεωργία Γεωργιάδου, υπαλλήλου  Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας και Δημήτρη Γρουσίδη, γεωπόνου Novacert.


Ομιλία Κουτσούμπα στη Λάρισα στις 5 Μαΐου  

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την επόμενη  Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Τ.Ο. Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του κόμματος και της ΚΝΕ, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.


Αιμοδοσία την Κυριακή στην Τσαριτσάνη

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην Κοινότητα Τσαριτσάνης, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Πρόκειται για την 66η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει η «Εθελοντική Ομάδα Αίματος Τσαριτσάνης».


Βραδιά φιλοσοφίας στο 5ο Δημοτικό

Εαρινή βραδιά φιλοσοφίας με τίτλο: «Γνωριμία με τον Πυθαγόρα» διοργανώνεται από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Σχολείο Αστρονομίας – Κοιν.Σ.Επ. Έναστρον και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ. Η εαρινή φιλοσοφική βραδιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Την εισήγηση έχει ετοιμάσει ο μαθηματικός Γεώργιος Γεωργίου, ο οποίος θα μας γνωρίσει τον κόσμο των μαθηματικών σχέσεων στο σύμπαν του Πυθαγόρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό. Η εαρινή νύχτα φιλοσοφίας εντάσσεται στον κύκλο με τις φιλοσοφικές βραδιές από το Σχολείο Αστρονομίας και το ΠΟΚΕΛ, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και θα συνεχιστούν και φέτος το καλοκαίρι σε ανοιχτό χώρο, κάτω από τον έναστρο ουρανό.


Συνέλευση Κυνηγετικών Συλλόγων

Την τακτική Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς η προγραμματισμένη για χθες λόγω έλλειψης απαρτίας δεν έγινε. Τα θέματα της Συνέλευσης, που θα διεξαχθεί στις 9 π.μ. στo Επιμελητήριο, είναι ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και έκθεσης Ε.Ε., έγκριση απολογισμού 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά και διάφορα θέματα που θα τεθούν από τα μέλη. Για να παραστεί μέλος στη Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγιού, περιόδου 2022-2023, και την αστυνομική ταυτότητα.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Επίσης, την τακτική Γ.Σ. θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυρνάβου. Η Συνέλευση θα γίνει στις 8:00 μ.μ., στο γραφείο του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 7 Μαΐου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass