Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Απρ 2023 14:04

Παζάρι αγάπης
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Εκδήλωση για την ενίσχυση της δημιουργίας Ξενώνα Καρκινοπαθών στη Λάρισα, οργανώνουν

σήμερα Παρασκευή από τις 10 πρωί μέχρι 22.00 το βράδυ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, το Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο #Κανείς Μόνος» με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου , του Εμπορικού Συλλόγου, του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, των ΠΡΟΣΥΦΛΑ και ΣΟΦΛΑ, της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας. Συγκεκριμένα διοργανώνεται ένα μεγάλο πασχαλινό παζάρι αγάπης, με σκοπό τα έσοδά του να διατεθούν για τη δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τις μουσικές επιλογές του D.J. Γιάννη Kαλλιμάνη, που θα ταξιδέψει τους Λαρισαίους σε αγαπημένες μουσικές διαδρομές. Οι χορωδοί και τα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης, θα παρουσιάσουν δρώμενα με μηνύματα για την αλληλεγγύη και τη ζωή, ενώ οι εθελοντές με αντικείμενα και προϊόντα όλων των φορέων θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο παζάρι.

 

Λειτουργία νέων ιατρείων

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από το Κέντρο Υγείας Λάρισας ανακοινώνεται πως με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, «μετά από συντονισμένες ενέργειες του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λάρισας και της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν επιπλέον εκτός των ήδη υπαρχόντων ιατρείων εντός του Κέντρου Υγείας Λάρισας (Ρούσβελτ 4) και τα εξής επιπρόσθετα ιατρεία: Ιατρείο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής κάθε Τρίτη (υπεύθυνος ιατρός κος Χατζίδης Στέφανος) και κάθε Παρασκευή (υπεύθυνη ιατρός κα Αβακιάν Ιωάννα). Ιατρείο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας κάθε Πέμπτη (υπεύθυνη ιατρός κα Κληματσούδα Μαρία). Ιατρείο ειδικότητας Ουρολογίας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (υπεύθυνος ιατρός κος Κοντοχρήστος Θεόδωρος). Ιατρείο ειδικότητας Οφθαλμολογίας κάθε Παρασκευή (υπεύθυνος ιατρός κος Γιαγκούλης Τρύφωνας). Ιατρείο ειδικότητας Δερματολογίας κάθε Παρασκευή (υπεύθυνη ιατρός κα Σιώμου Παρασκευή). Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να κλείνουν ραντεβού για όποια από τις ανωτέρω ειδικότητες επιθυμούν, όπως άλλωστε κάνουν και για τα υπόλοιπα ήδη υπάρχοντα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (Ρούσβελτ 4). Τέλος, θα θέλαμε με χαρά να επισημάνουμε ότι όλα αυτά τα βήματα έγιναν και γίνονται χάρη στη διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και πάντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών του Ν. Λάρισας (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων)» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

«Ανοίκεια επίθεση στη δωρεά οργάνων»

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, με αφορμή πολύκροτη δίκη, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε να πλήττεται βάναυσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή. Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, δ/ντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. του Ρίο Πατρών, χαρακτηρίστηκε, από συνήγορο υπεράσπισης, ως «διακινητής οργάνων προς μεταμόσχευση» σε χώρα του εξωτερικού. Προφανώς, ο συνήγορος δεν έχει επαρκή ενημέρωση και δεν γνωρίζει ότι στις αποφάσεις και στις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων εμπλέκονται δεκάδες ιατροί, τόσο στην πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του δότη όσο και στην αφαίρεση και μεταμόσχευση των οργάνων. Επιπρόσθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης δεν γνωρίζει ότι η προσφορά των οργάνων, μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και την απαραίτητη συναίνεση της οικογένειας του δότη, συντονίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και μόνο. Ο Ε.Ο.Μ. προσφέρει, βάσει αυστηρών κανόνων και πρωτοκόλλων, τα όργανα σε μεταμοσχευτικές μονάδες της χώρας μας ή στην Ιταλία, με την οποία η χώρα μας διατηρεί διακρατική συνεργασία, κυρίως για παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις οργάνων, που δεν πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Δεκάδες παιδιά από την Ελλάδα έχουν μεταμοσχευτεί στην Ιταλία με μοσχεύματα που προέρχονται από Έλληνες ή Ιταλούς δότες». Ο Ε.Ο.Μ. «καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της δωρεάς οργάνων και τον μάρτυρα κατηγορίας από επιθέσεις αποπροσανατολισμού. Η αναστολή των πρωτοβουλιών από τους ιατρούς των Μ.Ε.Θ., αναφορικά με την εκκίνηση των διαδικασιών δωρεάς θα κοστίσει άμεσα σε ζωές ασθενών».

 

Πεζοπορία στην Ελασσόνα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Ο Δήμος Ελασσόνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, διοργανώνει πεζοπορία στον Άγιο Αθανάσιο Ελασσόνας σήμερα στις 5 το απόγευμα με εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία. Η καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το έτος 2023, γιορτάζοντας τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, είναι «Υγεία για όλους». Σε ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας αναφέρονται τα εξής: «Ελάτε να περπατήσουμε όλοι μαζί, να απολαύσουμε τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και να απαιτήσουμε: Το δικαίωμα στην υγεία αποτελεί Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, όταν και όπου τις χρειάζονται, χωρίς οικονομικές δυσκολίες».Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24933-50245.

 

 Συνέλευση Κυνηγετικού Συλλόγου

Την τακτική Γενική Συνέλευσή του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας. Τα θέματα της συνέλευσης είναι: Ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων. ανάγνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά, διάφορα ζητήματα που θα τεθούν από τα μέλη. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 30 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα. Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2022-2023 και την αστυνομική ταυτότητα.

 

Λειτουργίες στον Ι.Ν. Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό

Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου). Ιερές ακολουθίες θα τελεστούν και τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μέγα Σάββατο, και την Ανάσταση.

 

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων Τυρνάβου

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Βοηθός Μάγειρα», που θα υλοποιηθεί μέσω συνεργασίας του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας με τον Δήμο Τυρνάβου συνολικής διάρκειας 250 ωρών για 15 ανέργους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου. Το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος θα υλοποιηθεί σε αίθουσα και στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων εστίασης του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού Τυρνάβου. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στον Δήμο Τυρνάβου, μέσω των ακόλουθων τρόπων:
- Αποστολή αρχείων σε μορφή pdf, στο e-mail του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου: kentrokoinotitasdt@gmail.com. - Διά ζώσης κατάθεσης αίτησης και απαραίτητων δικαιολογητικών στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 24923-50.315.


Ομιλίες για τον πόλεμο στη λογοτεχνία

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας κρίσεις και πολέμους: ψυχαναλυτικές, ψυχοκοινωνικές και ανθρωπολογικές διαστάσεις». Ο Κύκλος Ομιλιών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του «Χατζηγιάννειου» και θα ολοκληρωθεί μέσα από τρεις συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Κρίση και Πόλεμος στη λογοτεχνία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 19:00.

 

«Γονεϊκότητα και όρια» σήμερα στο Νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ

Ποια είναι τα ασφαλή όρια στις σχέσεις γονέων παιδιών; Τι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να χτίσουμε μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή; Στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Γονεϊκότητα και όρια» με ομιλήτρια τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας - ψυχοθεραπεύτρια κα Κωνσταντία Χαλδούπη σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου ώρα 6 μ.μ στο Νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ στη Γιάννουλη Λάρισας.

 

 «Μοτοσυκλετώντας ...χαίρομαι»
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Μετά από την πρόσκληση του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Λάρισας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» πρόκειται να υλοποιήσει το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Μοτοσυκλετώντας ...χαίρομαι» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο, σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου στις 10 το πρωί. Το πρόγραμμα σχετίζεται με την ασφάλεια στη μετακίνηση των πεζών και των κάθε είδους δικυκλιστών στην πόλη. Οι υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα είναι οι κ. Δημήτρης Λαμπρούλης, Χρύσα Τζιμουράγκα και Ράνια Βερέμη.


Συγκέντρωση τροφίμων στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους άπορους, άνεργους, άρρωστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτός, 4 κυτία γάλα (ΕΒΑΠΟΡΕ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά. Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση. Καλή Ανάσταση!


Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Κοιμητήριο

Αύριο Σάββατο 8 Απριλίου, εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, εορτάζει ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο Λαρίσης. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Παρασκευή το απόγευμα στις 18:00 το Μικρό Απόδειπνο και ο Κανόνας του Λαζάρου. Αύριο Σάββατο 8 Απριλίου, πρωί και ώρα 7:00: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.


Παζάρι πασχαλινών ειδών για την «Εξοδο»
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» Λάρισας, οργανώνει πασχαλινό παζάρι με χειροποίητες κατασκευές των μελών του και των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας, στην πλατεία Ταχυδρομείου τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Αύριο Σάββατο 8 Απριλίου στις 10:00 – 14:30, Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου και Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, τις ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Εξοδος».

 

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Ν. Ευαγγέλου στην Ελασσόνα

Αύριο Σάββατο 8 Απριλίου, στις 20.30, στο Θέατρο «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Ελασσόνας για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Συγκέντρωση και πορεία από κατοίκους της οδού Βόλου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 9 Απριλίου στον κυκλικό κόμβο των δρόμων Λ. Καραμανλή και οδού Βόλου από τους κατοίκους της περιοχής.
Τη συγκέντρωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, η 3η Δημοτική Κοινότητα, η Ενορία του Αγίου Γεωργίου και αναμένεται να πάρουν μέρος πολλοί μαθητές και γονείς. Ο λόγος είναι το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων, ένα ζήτημα που ήρθε ξανά στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό το 19χρονου Λαρισαίου ποδηλάτη.


Τιμώνται εκτελεσθέντες στους Αγίους Αναργύρους

Ο Δήμος Κιλελέρ και οι Τοπικές Κοινότητες Αγίων Αναργύρων και Χάλκης διοργανώνουν εκδήλωση για την 79η επέτειο από την εκτέλεση των 65 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, μεθαύριο Κυριακή 9 Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων.


Διακοπή νερού στη Φιλιππούπολη

Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης, λόγω έργων της ΔΕΥΑΛ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, τις ώρες 9:00 έως 14:00 και συγκεκριμένα στις οδούς: Τσοκάλου, Βονίτσης, Κοκότη, Παπακωνσταντίνου, Ανδριανουπόλεως, Μητσούλη και Μποχώρη.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass