Δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ»

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 15:20

Δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και φροντίδας χρηστών, ανέπτυξε τον μήνα Μάρτιο, στη Θεσσαλία, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος».


Διατήρησε σταθερή εβδομαδιαία παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης, όπως και στην Καρδίτσα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε προστατευμένο χώρο με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.
Η Κινητή Μονάδα συνέχισε τις συναντήσεις με τις ομάδες μαθητών στη σχολική κοινότητα Καρδίτσας, Φαρσάλων και Δήμου Τεμπών, υλοποιώντας το πρόγραμμα με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης, καθώς και την πραγματοποίηση συναντήσεων με το προσωπικό των Δήμων με σκοπό τη διοργάνωση εκδήλωσης σε κάθε περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το εικαστικό έργο των μαθητών.
Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας, επισκέφθηκε τη Σκόπελο, όπου πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης για τις νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, με την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.
Υλοποιήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης στη σχολική κοινότητα τόσο στη Γλώσσα όσο και στην πόλη της Σκοπέλου, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης», ενώ υπήρχε η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με το προσωπικό της Μονάδας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Υπηρεσίες όπως το Κέντρο Κοινότητας, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Υγείας, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Λιμενικό Σώμα, το Περιφερειακό Ιατρείο, κ.α. με σκοπό την ενημέρωση, διασύνδεση και συνεργασία.
Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Παλαμά, αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Ανάλογη δράση υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και σε Λυκειακές Τάξεις της Καλλιθέας Ελασσόνας.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας, με σκοπό την οργάνωση ενημερωτικής δράσης στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass