«Πάντα πολύτιμη η συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων»

ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΔΥΑ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2023 14:26

«Η προσφορά σας στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των

Τεμπών ως προς τη συνδρομή του κρατικού μηχανισμού στους τομείς της έρευνας, διάσωσης, αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών στους τραυματίες είναι αξιοθαύμαστη και αξίζει συγχαρητηρίων» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών στη Νίκαια. Ειδικότερα, επισκέφθηκε τα γραφεία και τους χώρους κατάρτισης κα εκπαίδευσης των εθελοντών διασωστών και διασωστριών της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ενεργό συμμετοχή της Ομάδας στην έρευνα και τη διάσωση στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και εν γένει για το αξιέπαινο διασωστικό έργο των εθελοντών τα τελευταία χρόνια από την ίδρυσή της το 2017. Επιπλέον, συνεχάρη τον πρόεδρο και ιδρυτικό στέλεχος της ΕΟΔΥΑ, Ξενοφώντα Λέτσα, την αναπληρώτρια γραμματέα της ομάδας, Τούλα Κονταράτου, τον πιστοποιημένο εκ παιδευτή και εθελοντή της ομάδας, Μιχάλη Τσακίρη, όπως και τους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες που απαρτίζουν την ομάδα για την αυταπάρνησή τους και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, την οποία επιδεικνύουν εμπράκτως και χωρίς ανταλλάγματα. «Η ΕΟΔΥΑ ήταν η πρώτη εθελοντική ομάδα που κατέφτασε στο σημείο του δυστυχήματος, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο τόσο ως προς τη διάσωση όσο και ως προς την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Δέκα εθελοντές της ομάδας ανταποκρίθηκαν άμεσα και υπό τις κατευθύνσεις της Πυροσβεστικής - ΕΜΑΚ και των συναρμόδιων φορέων συνέδραμαν αποφασιστικά στο διασωστικό έργο.
Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού και η κινητοποίησή τους ήταν υποδειγματική.
Ο ρόλος και η προσφορά της ΕΟΔΥΑ, όπως και όλων των εθελοντικών οργανώσεων, πρέπει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και να τιμηθεί από την Πολιτεία και κυρίως και από τις τοπικές αρχές και φορείς. Η έμπρακτη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που προσφέρουν σε κάθε τραγικό συμβάν, όπως το πρόσφατο ή φυσική καταστροφή, όπως τον σεισμό στην Ελασσόνα το 2021 πρέπει, επιτέλους, να αναγνωριστεί από όλους μας. Προσωπικά, τους κοιτάζω με σεβασμό και υποκλίνομαι στο πνεύμα αλληλεγγύης και τη γενναιότητά τους» τόνισε μετά την επίσκεψή του στην ΕΟΔΥΑ ο Χρήστος Καπετάνος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass