ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ -ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 10:10

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην πλατεία του ΟΣΕ, έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, για να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ, όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα, ενώ άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη αυτών που «έφυγαν» άδικα στην προχθεσινοβραδινή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Στην πλατεία σχημάτισαν με κεριά τη λέξη Τέμπη, το σήμα του πένθους και τη χθεσινή ημερομηνία, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη προχθές βράδυ στα Τέμπη και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Εξάλλου, η Διοίκηση κάλεσε τα Σωματεία, τους φορείς και συνολικά τον λαό της πόλης να εκφράσει για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη του και να προσέλθουν μαζικά στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη αιμοδοσία.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στο μεταξύ στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ κατέφθασαν χθες τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης για την απερίγραπτη τραγωδία που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μας με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Συγκεκριμένα :
To Ιταλικό Συνδικάτο USB, με μήνυμά του συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους μετά την τεράστια τραγωδία στο τρένο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες επιβάτες.
“Στη ρίζα τέτοιων τραγωδιών, που γίνονται όλο και πιο συχνές παρά την πρόοδο των νέων τεχνολογιών, βρίσκονται πάντα οι επιλογές του κεφαλαίου, το οποίο ιδιωτικοποιεί, αποδυναμώνει τα μέτρα ασφαλείας, μειώνει το εργατικό δυναμικό και τον εξοπλισμό ασφαλείας προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.
Είμαστε σίγουροι ότι η κινητοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ, θα μπορέσει να εντοπίσει, να καταγγείλει και να καταπολεμήσει την πολιτική ευθύνη για αυτήν την τραγωδία, έστω και με αυτήν τη φοβερή αφορμή”.
ΓΑΛΛΙΑ
Το Συνδικάτο Σιδηροδρομικών CGT των Βερσαλλιών εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων, σιδηροδρομικών και χρηστών της δραματικής σύγκρουσης μεταξύ 2 τρένων στην Ελλάδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι από Τουρκία εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους με μικρά μηνύματα στον Λογαριασμό Διεθνών του ΠΑΜΕ στο Twitter. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας.
* Σε σχετικό μήνυμά της η Διοίκηση του ΕΚΛ σημειώνει:
Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε πουλήσει ολόκληρο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε μια ιταλική εταιρεία-αρπακτικό έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ!
Όπως χθες στη Μεγάλη Βρετανία και αύριο στη Γαλλία: η νέα ιδιωτική εταιρεία καταβρόχθισε τα κέρδη εις βάρος των θέσεων εργασίας των σιδηροδρομικών, της συντήρησης των υποδομών και της τήρησης των κανόνων ασφάλειας των σιδηροδρόμων, που είναι η άμεση αιτία τέτοιου είδους ατυχημάτων.
Ωστόσο, οι σύντροφοί μας από το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους που έλεγαν «Ατυχήματα έρχονται».
Αυτό θα πρέπει να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε σκληρά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν: οι ιδιωτικοποιήσεις του σήμερα θα κάνουν τους νεκρούς του αύριο!
Γ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass