Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 15:06

Συνελήφθη ξανά ο «δράκος της Λάρισας»
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ξανά ο 72χρονος πλέον, «δράκος της Λάρισας».

Ύστερα από επιχείρηση της Ασφάλειας Τρικάλων, στην περιοχή της Ανάβρας Καρδίτσας και κατόπιν ελέγχου, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, οι άντρες της Ασφάλειας Τρικάλων ερευνούσαν το βράδυ της Τετάρτης συγκεκριμένη υπόθεση στην περιοχή. Στο πλαίσιο των ερευνών τους όμως διαπίστωσαν ότι ένας 72χρονος έφερε πάνω του τρία μαχαίρια και ένα σπαθί. Μετά τη σύλληψή του, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον περίφημο «δράκο της Λάρισας». Ο συγκεκριμένος πριν από χρόνια, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και δημοσιεύματα της εποχής, με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, επιδιδόμενος και ίδιος σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης. Μάλιστα, σε περίπτωση που το ζευγάρι αρνούνταν να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ή προσπαθούσε να διαφύγει, τότε πυροβολούσε εναντίον τους, ενώ στην περίπτωση του νεαρού αρχισμηνία, τον τραυμάτισε θανάσιμα, πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση. Στην αστυνομία της Λάρισας, από το φθινόπωρο του 1988 έως και την άνοιξη του 1992, είχαν καταγγελθεί επώνυμα 11 περιπτώσεις από τη δράση του.

 

Εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου

Νομική εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Η Πολιτική Δίκη σε κίνηση» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην αίθουσα των εκδηλώσεών του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας. Ομιλητές θα είναι οι:  Ιωάννης Δεληκωστόπουλος, αν. καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - «Οι θεμελιώδεις αλλαγές του Ν. 4842/2021 στην τακτική διαδικασία, στις ειδικές διαδικασίες και στα ασφαλιστικά μέτρα». Δημήτριος Τσικρικάς, καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - «Οι δυνατότητες άμυνας του οφειλέτη κατά της εναντίον του επισπευδόμενης αναγκαστικής εκτέλεσης». Βασίλειος Χατζηιωάννου, αν. καθηγητής Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - «Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα». Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελευθερία Κώνστα, εφέτης Λάρισας.


Εκδήλωση του «Make a wish» στην πλατεία Ταχυδρομείου

Ενόψει των αποκριών και με όχημα το μήνυμα «Απόκτησε ένα αστέρι και κάνε μια ευχή πραγματικότητα», το ΚΔΑΠ «Δημιουργική Πόρτα» και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Snoopy kids house», υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο του «Make a wish» («Κάνε μια ευχή» Ελλάδος), διοργανώνουν μια εικαστική εκδήλωση, για μικρούς και για μεγάλους, αύριο στις 11 π.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου (μπροστά από την Ιατρική Σχολή). Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα «Αστέρια της Ευχής» μπορούν, προσφέροντας ένα συμβολικό ποσό, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια να εκπληρωθεί η ευχή ενός παιδιού που έχει στερηθεί την παιδική του ανεμελιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των διοργανωτών και εθελοντές του «Make a wish» («Κάνε μια ευχή» Ελλάδος), θα βρισκόνται εκεί.

 

Ημερίδα ΘΕΣΓΗ για τους συνεταιρισμούς
ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Με γνώμονα τη σπουδαιότητα της συνεταιριστικής εκπαίδευσης και έγκυρης ενημέρωσης των παραγωγών, ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιτυχημένες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις: Η εξέλιξη της κυριαρχίας των Συνεταιρισμών και ο ρόλος του ΘΕΣΓΗ». Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο δρ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ, ειδικός στην οργάνωση και την οικονομική των αλυσίδων παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και ποτών, με έμφαση στους συνεταιρισμούς και άλλες μορφές επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00 π.μ., στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist», που βρίσκεται Βαλτετσίου και Τριπόλεως, πίσω από το LΙDL της οδού Βόλου, και είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Αύριο στη Λάρισα η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, διεξάγεται αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Η Λάρισα είναι μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους άριστους της μαθηματικής σκέψης μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα της Νέας Πολιτείας, όπου συστεγάζονται το 15ο Γυμνάσιο και το 14ο ΓΕΛ της πόλης. Θα αρχίσει στις 10 π.μ. και θα λάβουν μέρος 84 μαθητές από νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που προκρίθηκαν σε αυτό το τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Μεταξύ των διακριθέντων στη Μαθηματική Ολυμπιάδα θα είναι οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν (Βαλκανιάδα, Διεθνής Ολυμπιάδα κλπ.). Το κορυφαίο αυτό επιστημονικό γεγονός για τη μαθηματική επιστήμη προετοιμάστηκε με κάθε λεπτομέρεια από την ΕΜΕ Λάρισας σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Λάρισας και τις διευθύνσεις των δύο σχολικών μονάδων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ιστορικού βιβλιοπωλείου «Καλτσάς» της Λάρισας. Μετά τη λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ θα κόψει στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.


Ενημέρωση για Erasmus από το ΙΚΥ

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προσκλήσεων υποβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ 2023 σήμερα στις 9:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στη Λάρισα. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί για όλους τους τομείς και τις βασικές δράσεις του Erasmus+ 2023 από εκπροσώπους του Ι.Κ.Υ., ανά τομέα, καθώς και από τους υπεύθυνους προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Θεσσαλίας.


Αιμοδοσία μηχανικών στο ΤΕΕ

Σε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του στη Λάρισα καλεί τους μηχανικούς το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 9.00-13.00, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Τμήματος.

 

 Αιμοδοσία προσκόπων για την Ημέρα Σκέψεως

Δράση προσφοράς με εθελοντική αιμοδοσία, για την Ημέρα Σκέψεως, οργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας το επόμενο Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023. Η αιμοδοσία θα γίνει τις ώρες 9 π. μ. έως 12 μ. στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Η κατάθεση αίματος θα γίνεται υπέρ της τράπεζας αίματος των προσκόπων του Νομού Λάρισας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass