Εκδήλωση για τα 10 χρόνια αρχαιολογικού έργου στο Κάστρο Καλλιθέας

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 19:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

 

     Εκδήλωση με τίτλο «με το υφάδι του χρόνου» διοργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, στις 12.00' το μεσημέρι ο Δήμος Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης

    Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται για τον εορτασμό της συμπλήρωσης δέκα χρόνων αρχαιολογικών ερευνών στο Κάστρο Καλλιθέας και με αφορμή την παραχώρηση στο Δήμο πιστού ομοιώματος αρχαίου αργαλειού στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά αρχαία υφαντικά βάρη, που βρέθηκαν κατά την ανασκαφική διερεύνηση του Κτηρίου 10 στην Ακρόπολη της Καλλιθέας.

  Η παραχώρηση του ομοιώματος του αργαλειού έγινε με σκοπό να εμπλουτιστεί η Έκθεση της Καλλιθέας και να λάβουν οι επισκέπτες της μια καθαρή εικόνα της καθημερινότητας των αρχαίων. Το γεγονός αυτό πρόσφερε στο Δήμο την ευκαιρία να σχεδιάσει και να μορφοποιήσει ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία του αργαλειού που βαδίζει διαχρονικά πλάι-πλάι με την καθημερινή ιστορία, τους μόχθους και τους αγώνες του ανθρώπου. Θα γίνουν τρία χρονικά στάσιμα, ένα στην αρχαιότητα, ένα στο Βυζάντιο και ένα στα νεότερα χρόνια.

   Η Σοφία Καραπάνου, εκ των διευθυντριών του αρχαιολογικού προγράμματος στο Κάστρο Καλλιθέας, θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των δεδομένων της έως τώρα έρευνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass