Πάρτι για τον ξενώνα Καρκινοπαθών

Από το Δίκτυο «#Κανείς Μόνος» και τοπικούς φορείς * Μηνύματα Λίτσας Λαικούλη, Μάξιμου Χαρακόπουλου

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2022 15:15

Μια πρωτόγνωρη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης

πραγματοποιήθηκε προχθες βράδυ, ενώνοντας ολόκληρη την πόλη της Λάρισας σε έναν κοινό σκοπό αγάπης.
Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου «#Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας, με τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΘΕΒ και των Επιμελητηρίων, με χορηγούς επικοινωνίας τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλους χορηγούς τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣΟΦΛΑ) και τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ), πραγματοποιήθηκε μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Palladium, πλαισιωμένο με τις μουσικές επιλογές του μοναδικού διάσημου Dj Γιάννη Kαλλιμάνη.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς αναδείχθηκαν οι πολίτες της Λάρισας, που έδωσαν μαζικά «το παρών», στηρίζοντας από καρδιάς ανιδιοτελώς τον μοναδικό σκοπό της πρωτοβουλίας, τα έσοδα της γιορτής να διατεθούν στην έναρξη δημιουργίας ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα.
Εμφανέστατα συγκινημένη από την εντυπωσιακή συμμετοχή των Λαρισαίων, η οικοδέσποινα της βραδιάς, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Απόψε, το φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων υψώθηκε πάνω από τη Λάρισα. Η πόλη μας εξέπεμψε στο πανελλήνιο ένα εκτυφλωτικό φως αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, χάρη σε κάθε Λαρισαία και κάθε Λαρισαίο που δεν δίστασε να εισφέρει από το υστέρημά του, για να στολίσουμε όλοι μαζί τον κόσμο της αξιοπρέπειας, για να ελαφρύνουμε τον βαρύ «Σταυρό» που κουβαλούν οι καρκινοπαθείς ανηφορίζοντας, μαζί με τις οικογένειές τους, στον δικό τους «Γολγοθά».
Η μεγάλη αγκαλιά που όλοι μαζί δημιουργήσαμε, αθροίζοντας τα πλεονάσματα αγάπης από τις καρδιές μας, είναι το καλύτερο δώρο, ένα ανεκτίμητο λιθαράκι για το ρεαλιστικό όνειρο: να δημιουργήσουμε στη Λάρισα, μια μόνιμη «φάτνη», όπου οι καρκινοπαθείς θα βρίσκουν ζεστή θαλπωρή ανακούφισης από τον πόνο.
Ευχαριστώ ειλικρινά, όλους όσοι στάθηκαν συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία του «#Κανείς Μόνος» για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η συμβολή κάθε Φορέα και κάθε συμπολίτη μας υπήρξε πολύτιμος κρίκος στην κοινή μας αλυσίδα αλληλεγγύης.
Αυτές τις εορταστικές ημέρες, η Λάρισα, με το παράδειγμά της, δίδαξε σε όλη την Ελλάδα πως ένα στολίδι μόνο του δεν φτάνει... Ένας Άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί... Ενωμένοι μπορούμε «να σώσουμε τα Χριστούγεννα», αρκεί όλοι μαζί να ξυπνήσουμε το παιδί που ζει ακόμη μέσα μας, το παιδί που πιστεύει ακόμη στο θαύμα της αγάπης.
Καλά Χριστούγεννα! Και όπως έλεγε χαμογελαστά και με ενθουσιασμό -παρά την αναπηρία, το ψύχος και τη φτώχεια- ο μικρός Τιμ στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς, “ο Θεός να μας ευλογεί όλους”».


ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Είμαστε όλες και όλοι εδώ για ιερό σκοπό, για τη δημιουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και αξίζει ο έπαινος της πόλης στους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης και ιδιαίτερα στο δίκτυο εθελοντών για να μη μένει κανείς μόνος και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών του νομού». Με αυτά τα λόγια ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ξεκίνησε τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτι, που διοργάνωσαν το Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο «#Κανείς Μόνος» και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας. Στην εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη δημιουργία ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας και φιλοξενίας καρκινοπαθών και συνοδών τους στη Λάρισα, ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η επιστήμη τα τελευταία χρόνια κερδίζει καθημερινά μάχες με τον καρκίνο, μια ασθένεια που παλιότερα δεν τολμούσαμε ούτε καν να την πούμε με το όνομά της και την αποκαλούσαμε επάρατη νόσο. Πλέον, πάτερ Νικηφόρε, είναι νικηφόρα η μάχη με την ασθένεια, όσο πιο σύντομα γίνει η διάγνωσή της.
Εύχομαι, λοιπόν, κ. Περιφεριάρχα, το αποψινό κύμα ευχών να γίνει χίλια μύρια κύματα που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου, τη δημιουργία του ξενώνα στην πόλη μας».


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και ειρήνη, τα δύο αγαθά που συνειδητοποιήσαμε την αξία τους ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Θα προσθέσω στα Χρόνια μου Πολλά, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Ας είναι ο κόσμος μας το 2023 περισσότερο ανθρώπινος, με περισσότερη ανθρωπιά!».
Στο δέντρο των ευχών ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έγραψε στην κάρτα που κρέμασε «Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ελπίδα και Πίστη που μετακινεί και βουνά! Κάθε δυσκολία μας κάνει πιο δυνατούς» και συνεχάρη τη βουλευτή του νομού κ. Ευαγγελία Λιακούλη για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass