Κομβόι τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 8ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2022 13:32

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με πορεία 50 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων, παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Φάρσαλα αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Φαρσάλων. Τα

τρακτέρ πέρασαν μέσα από το κέντρο της πόλης και παρέμειναν για λίγα λεπτά, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο και στέλνοντας το μήνυμα μεγαλύτερων κινητοποιήσεων που θα προκύψουν μετά από συσκέψεις, αν και εφόσον, τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η Κυβέρνηση, δεν δώσουν άμεσες λύσεις.
Στα αιτήματά τους που κατέθεσαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτης Αλειφτήρας και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Αδαμόπουλος σημείωσαν, το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις μειωμένες τιμές ορισμένων αγροτικών που δεν καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας αυτών, στη μείωση του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και αν δεν είναι αυτό εφικτό, στην επαναφορά του παλαιού καθεστώτος της ενίσχυσης με 190 εκατ. ευρώ. Επίσης, τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης για λιπάσματα και όχι όπως τώρα με χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ, αλλά και στην αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής.
Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην αγροτική σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας στις 8 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass