«Καθήκον μας η ασφάλεια των πολιτών»

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2022 14:30

«Η αναγνώριση των Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ ως θρησκευτικών συμβόλων-προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύει διαχρονικά το φρόνημά μας, αφού ο βίος τους αποτελεί για εμάς παράδειγμα μίμησης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλ. Ράπανου, με αφορμή τον εορτασμό των προστατών των πυροσβεστών, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, την οποία τέλεσαν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Νικηφόρος και ο π. Ραφαήλ.
Στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού, που ανέγνωσε ο υποπυραγός Θεοφ. Ζουμπουρλής, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως «η στάση του θάρρους και της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι προστάτες μας μπροστά στην υπέρτατη απειλή μας προτρέπει, ενστερνιζόμενοι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πυροσβεστικού λειτουργήματος, να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζοντας τους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διασφαλίζοντας έτσι την Πολιτική Προστασία της χώρας στον μέγιστο βαθμό.
Σας προτρέπω, ως γνώμονα στην υπηρεσιακή μας δράση, μεταξύ άλλων, να έχετε πάντα το ανθρωπιστικό πνεύμα, την υπευθυνότητα, τη δέσμευση στο καθήκον και τη συνεργατικότητα.
Οι απαιτήσεις της εποχής σε παγκόσμιο και ειδικά σε εθνικό επίπεδο είναι πολλές, οι συνθήκες συνεχώς μεταβαλλόμενες και επιβάλλεται η διαρκής κινητοποίησή μας, ο συνεχής επανακαθορισμός των στόχων και η ενδυνάμωσή μας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με τη διαβεβαίωση, τόσο από την πλευρά της φυσικής όσο και από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, ότι τίθεται πάντα ως πρόσταγμα το ανθρώπινο δυναμικό».
Ακολούθησε λιτή δεξίωση στη ΛΑΦ, ενώ στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Βασ. Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Ντ. Διαμάντος, ο διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας Ευάγγ. Φαλάρας, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστ. Μαντζιώκας, ο δήμαρχος Τυρνάβου Ι. Κόκουρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Σωτ. Νταφόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Λάρισας Νίκ. Μητσογιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος, οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας Νίκ. Μιχαλάκης και Λάρισας Βασ. Καραλής, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ διοικητές Μονάδων, Π.Σ. και πυροσβέστες. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο έργο των πυροσβεστών αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους οι κ. Φαλάρας και Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass